Hopp til innhold

Bild

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bild
LandTyskland
TypeDagsavis bedrift
FormatNordisk format
Frekvens1 dag
Grunnlagt1952
Grunnlegger(e)Axel Springer
UtgiverAxel Springer SE
Sjefredaktør(er)Johannes Boie (oktober 2021), Alexandra Würzbach (18. oktober 2021)
SpråkTysk
Opplag1 150 181 (2021)
HovedkontorBerlin
Nettstedbild.de (de)

Reklamebukk med avishodene for den tyske storavisa Bild samt avisas søndagsutgave Bild am Sonntag og sportsbilaget Sport Bild

Bild, også kalt Bild-Zeitung, som tidligere var avisens offisielle navn, er en tysk tabloidavis. Regnet etter opplag er Bild den største avisen i Europa og den største avisen i verden utenfor Japan.[trenger referanse] Den utgis av det konservative mediekonsernet Axel Springer AG.

Avisen har utkommet siden 1952. Den var fra begynnelsen politisk konservativ og sterkt antikommunistisk. Et av forbildene for avisen var engelske Daily Mirror.

Bild er en av de internasjonalt mest kjente tabloidaviser. Sex, kriminalitet og krig spiller en stor rolle, og om kjendisstoff og sport skrives det også meget. Avisen er kjent for sine brutale artikler, særlig rettet mot krefter på venstresiden. Den spilte en viktig rolle i kampanjen mot studentopprørerne og venstreekstremister i 1968 og utover på 1970-tallet, noe som er tema i Heinrich Bölls kjente roman Katharina Blums tapte ære.

Avisen har et daglig opplag på 3,9 millioner.[trenger referanse]1980-tallet var opplaget over 5 millioner. Anslagsvis har avisen 12,11 millioner daglige lesere.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]