Dick Parry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dick Parry
DarkSideOfTheMoon1973.jpg
Født22. desember 1942 (77 år)
England
Beskjeftigelse Saksofonist, musiker, trompetist
Nasjonalitet Storbritannia
Musikalsk karriere
Sjangerprogressiv rock, rock
Instrumentsaksofon, trompet
Aktive år1964

Dick Parry (født 22. desember 1942 i Kentford i Suffolk i England) er en britisk saksofonist og trompetist. Som studiomusiker har han spilt på en rekke album av flere kjente artister, men er mest kjent for sitt samarbeide med Pink Floyd som han også turnerte sammen med i årene 1972–1977 samt i 1994.

Parry startet sin karriere i bandet Joker's Wild sammen med David Gilmour på midten av 1960-tallet. Gilmour ble senere med i Pink Floyd, og han hentet inn Parry under innspillingen av The Dark Side of the Moon. Parry bidro med saksofon på flere sanger på albumet. På 1970-tallet var Parry nærmest fast gjestemusiker for Pink Floyd, og han har også spilt saksofon for Gilmour som en del av hans turné-band på 2000-tallet. I 1979-80 spilte han med The Who under deres verdensturné.

Parry var også med Pink Floyd under Live 8-«gjenforeningen» i juli 2005, og spilte sin saksofonsolo da bandet fremførte «Money».

Av kjente Pink Floyd-sanger Dick Parry har medvirket på, kan nevnes «Us and Them», «Money», «Shine on You Crazy Diamond» og «Wearing the Inside Out».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.