Dezhou

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fra byen Dezhou
Dezhou i Shandong

Dezhou (kinesisk: 德州; pinyin: Dézhōu) er en by på prefekturnivå i nordvestre del av provinsen Shandong i Folkerepublikken Kina. Den grenser til prefekturene Jinan i sørøst, Liaocheng i sørvest, Binzhou i nordøst, og til provinsen Hebei i nord og nordvest.

Keiserkanalen løper gjennom prefekturet.

Administrasjonsenheter[rediger | rediger kilde]

Dezhou administrerer ett distrikt, to byer på fylkesnivå og åtte fylker.

Samferdsel[rediger | rediger kilde]

Jernbane[rediger | rediger kilde]

Beijing-Shanghai høyhastighetstog har stoppested her.

Byen Dezhou er også stoppested på den viktige jernbanelinen Jinghubanen som løper fra Beijing til Shanghai via blant annet Tianjin, Jinan, Nanjing og Suzhou.

Qingdao-Taiyuan høyhastighetstog stanser her på sin vei fra Qingdao til Taiyuan.

Veier[rediger | rediger kilde]

Kinas riksveier 104 og 105 løper også gjennom Langfang. De begynner i Beijing, løper sørover og deler seg i Dezhou. Riksvei 104 fortsetter da til Jinan, Xuzhou, Nanjing, Hangzhou, Wenzhou og ender opp i Fuzhou, mens 105 løper til Jining, Shangqiu, Jiujiang, Nanchang og Guangzhou, og ender opp i Zhuhai.

Turisme[rediger | rediger kilde]

Dezhous største historiske attraksjon er gravmælet til Sultan Paduka Batara av Sulu, som døde i Dezhou under retureferden etter et besøk hos Yongle-keiseren i 1417. Gravmælet er godt bevart og er oppført på Kinas liste over verneverdige fortidsminner. Etterfølgere av sultanens muslimske ledsagere bor fremdeles i Dezhou, og er klassifisert som huikinesere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]