Debby Ryan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Debby Ryan
DebbyRyanMay09.jpg
Debby Ryan under premieren for Up i 2009.
Født Deborah Ann Ryan
13. mai 1993 (23 år)
USA Huntsville, Alabama, USA
Utdannet ved Fossil Ridge High School
Yrke Skuespiller
Nasjonalitet USA
Religion kristendom
Aktive år 2007 - d.d.
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Deborah Ann «Debby» Ryan (født 13. mai 1993) er en amerikansk skuespillerinne, best kjent for sin rolle som Bailey Pickett i Disney Channels The Suite Life On Deck.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Fra en ung alder, var Debby involvert i teaterproduksjoner og revyer på den private skolen hun gikk på. Hun fikk sin gjennombrudd først da hun klarte å få rollen som Bailey Pickett i den nye serien The Suite Life on Deck, og Som Jessie i tvserien Jessie. Hun flyttet til Tyskland i 7 årsalderen og deltok i profesjonelt teater. Hun flyttet tilbake til USA når hun var 10 år, da hun innså at hun ønsket å opptre for fullt.Hun har også spilt i serien Jessie på Disney Channel.[1]

Ryan snakker både tysk og engelsk, hennes primære språk, samt litt spansk. Hun debuterte i 2007 som gjest i "Barney: Let's Go to the Firehouse". Hun var i Ice Cube-filmen The Longshots, med Keke Palmer. Ryan har spilt i mange teaterforestillinger. Hun kan utføre moderne hip hop og militær dans. Ikke minst skal hun også spille inn en Skandinavisk film med ett par norske skuespillere, som vil være å se i 2011.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Debby Ryan: The Dream». Besøkt 22. juni 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]