Det onde spill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Det onde spill
orig. Les Diaboliques
Generell informasjon
Prod.landFrankrike Frankrike
Lengde114 min.
SpråkFransk
Bak kamera
RegissørHenri-Georges Clouzot
ProdusentRaymond Borderie
ManusforfatterHenri-Georges Clouzot
Jérôme Géronimi
MusikkGeorges Van Parys
SjeffotografArmand Thirard
KlippMadeleine Gug
Eksterne lenker

Det onde spill [1] (fransk: "Les Diaboliques") er en fransk langfilm fra 1955 regissert av Henri-Georges Clouzot.

Handling[rediger | rediger kilde]

Et internat i Saint-Cloud, Hauts-de-Seine, i Paris, blir ledet av den tyranniske og grusomme Michel Delassalle. Skolen eies imidlertid av Michel Delassalle, og hans skrøpelige kone Christina, en emigrant fra Venezuela. Delassalle har også et forhold til Nicole Horner, en annen lærer ved skolen. Nicole utarbeider en plan for å bli kvitt Michel for alltid. Selv om hun først var nølende, samtykker Christina til slutt å hjelpe Nicole. De klarer å lokke Michel til Nicole`s bygård i Niort, en by flere hundre kilometer unna. De to kvinnene druknet ham deretter i et badekar, og kjører tilbake til skolen og dumpet kroppen hans i skolens svømmebasseng.

Når liket hans flyter opp til overflaten, tror de at dette kommer til å se ut som en ulykke. Men planene deres går ikke som planlagt. Michel`s lik er ingen steder å finne når bassenget blir tømt. Men Nicole leser i en avis at politiet har oppdaget liket. Imidlertid, når Christina går til likhuset, oppdager hun at dette egentlig ikke var Michel`s kropp. Der møter hun Alfred Fichet, en pensjonert politimann som nå arbeider som privatdetektiv.

Fichet blir også involvert i saken, til stor fortvilelse for Nicole. Christina, overvunnet av frykt, forteller hun Alfred hele historien. Han tror ikke på henne, men han går likevel med på å undersøke bassenget. Men den kvelden hører Christina en rekke merkelige lyder, og hun går en tur rundt på skole-området. Men når hun innser at noen følger etter henne, løper hun tilbake til værelset sitt. Der finner hun Michel`s lik i hennes badekar, som er fullt av vann. Michel reiser seg fra badekaret. Christina, som allerede har et svakt hjerte, får plutselig et hjerteinfarkt og dør.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Simone Signoret.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 16. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]