Det hendte i morgen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det hendte i morgen
orig. It Happened Tomorrow
Generell informasjon
Utgivelsesår1944
Prod.landUSA
Lengde85 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRené Clair
MusikkRobert Stolz
Prod.selskapUnited Artists
Eksterne lenker

Det hendte i morgen[1], (originaltittel: It Happened Tomorrow) er en amerikansk fantasifilm fra 1944 regissert av René Clair.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I løpet av 1890-tallet er Lawrence Stevens (spilt av Dick Powell) en skribent som skriver dødsannonser for en avis, men han er veldig misfornøyd med jobben. Sjefen hans, Pop Benson (spilt av John Philliber) eier en avis som Lawrence skriver for. Han bruker avisen til å skrive historier før andre journalister får tak i nyhetene. Men dette gjør ham også til mistenkt av politi-inspektør Mulrooney (spilt av Edgar Kennedy) som ønsker å vite hvordan Stevens har fått tak i informasjon angående et ran ved et teater som skjedde i løpet av en forestilling.

Stevens har til hensikt å bruke disse kreftene for plukke hester på en veddeløpsbane, for å vinne nok penger til å gifte seg. Dessverre leser han også en historie om hans egen død som skal finne sted den kvelden, så han og Sylvia gifter seg umiddelbart og reiser til veddeløpsbanen sammen med onkelen hennes. Stevens satser på seier etter seier, og tjener snart 60 000 dollar. Men alle pengene deres blir deretter stjålet når de er på vei tilbake til byen. De jager etter de som stjal pengene, men de blir arrestert på grunn av en fartsovertredelse.

Stevens håper på mer hjelp fra Benson. Men han oppdager at den gamle mannen skal ha dødd for to dager siden. Stevens forsøker sitt beste for å unngå en hotell-lobby hvor hans dødsfall skal finne sted, men ytre omstendigheter presser ham hele tiden i den retningen. Lawrence oppdager mannen som stjal alle pengene hans, og jager etter tyven til fots gjennom gatene og over hustakene. Men begge to faller gjennom en skorstein, som fører til selve hotell-lobbyen som Lawrence har forsøkt å unngå.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]