Den sinte Festus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Den sinte Festus»
AlbumSalmer og sanger vi gjerne hiver
Artist, bandPrima Vera
Utgitt3. desember 1979
Innspiltaugust 1979
Sjangerpop, humor
Lengde1.31
Låtskriver(e)Lynne (intro)/
Livingston- Evans/
n.t. Prima Vera

«Den sinte Festus» er en coverlåt med den norske humortrioen Prima Vera, opprinnelig utgitt 3. desember 1979musikkalbumet Salmer og sanger vi gjerne hiver. Sangen er innspilt 27.-30. august samme år i Roger Arnhoff Studio i Oslo. Jonas Fjeld Band var kompband.[1]

Originalen er vignetten fra western TV-serien Bonanza og den ble skrevet av Jay Livingston og Ray Evans. David Rose ble også oppført som komponist på albumomslaget/CD covrene, men Rose sin rolle var å være dirigent for musikerne. Den som derimot burde vært kredittert, er Jeff Lynne fra Electric Light Orchestra, siden den 14 sekunder lange introduksjonen er hentet fra «Shine a Little Love». Sistnevnte sang ble utgitt som singel og på musikkalbumet Discovery med Electric Light Orchestra i mai 1979.

Al Caiola hadde en hit med «Theme from Bonanza» i 1961. Jeg-personen i Prima Veras tekst er en sint cowboy til hest som plaffer ned alle som irriterer eller motsier ham. Tom Mathisen synger i falsett. Navnet Festus er hentet fra Kruttrøyk karakteren Festus Haggen (spilt av Ken Curtis).

Andre utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Absolute Prima Vera (cover informasjon)