Den hvide slavinde

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den hvide slavinde
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm, kortfilm
Utgivelsesår1907
Prod.landDanmark
Lengde8 min.
Bak kamera
RegiViggo Larsen
ProdusentNordisk Films Kompagni A/S
ManusforfatterArnold Richard Nielsen
SjeffotografAxel Sørensen
Foran kamera
MedvirkendeGerda Jensen
Viggo Larsen
Premiere12. januar 1907 (Danmark)
Eksterne lenker

Den hvide slavinde er en dansk stumfilm fra 1907, produsert av Nordisk Film og regissert av Viggo Larsen. Filmen er en av de aller første danske fiksjonsfilmer, og den første i den populære "hvit slavehandel"-sjangeren.

Filmen er sannsynligvis[1] basert på den norsk-danske forfatteren Elisabeth Schøyens bok Den hvide slavehandel – det tyvende århundreds skændsel (1905), med den avgjørende forskjell at der hvor boken ender ulykkelig, så ender filmen tvert imot lykkelig.

Handling[rediger | rediger kilde]

En ung landsbypike (Gerda Jensen) leser en avisannonse som tilbyr et godt betalt arbeid i storbyen. Piken viser begeistret annonsen til sin kjæreste (Viggo Larsen). Han er litt skeptisk, men ønsker henne allikevel hell og lykke. Som avskjedsgave gir han henne en brevdue. Hun reiser av sted med toget og møter ved reisens slutt en kvinne, som tar henne med hjem. Piken får så utlevert en fin kjole og blir brakt til en stue full av festende mennesker. Hun avviser deres tilnærmelser, og blir låst inne på sitt værelse. Hun innser da at hun er havnet på et bordell, og sender brevduen av sted med en beskjed. Kjæresten får beskjeden og kommer til bordellet med politiet. Han tar piken med seg, men etter politiet har dratt sin vei fortsetter bordellvirksomheten som før.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Gerda Jensen den unge pike
Viggo Larsen pikens kjæreste
Gustav Lund pikens far

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]