Den aserbajdsjanske fotballcupen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den aserbajdsjanske fotballcupen
Land Aserbajdsjans flagg Aserbajdsjan
Region UEFA
Forbund AFFA
Grunnlagt 1936
Antall klubber 12
Flest titler Qarabağ (7)
Siste vinner Gabala (2022/23)
Den aserbajdsjanske fotballcupen 2023/24

Den aserbajdsjanske fotballcupen, også kalt den aserbajdsjanske uavhengighetscupen, er en årlig fotballturnering i Aserbajdsjan arrangert av Aserbajdsjans fotballforbund (AFFA). Turneringen avvikles etter cup-prinsippet og vinneren av turneringen blir kåret til armensk cupmester. Turneringen har vært avholdt hvert år siden 1936, og vinneren av cupen får tildelt en plass i første kvalifiseringsrunde av Europaligaen.

Turneringen ble avholdt for første gang i 1936, hvor landet da var en del av Sovjetunionen. Turneringen fungerte da som kvalifisering til den sovjetiske fotballcupen. Etter landets uavhengighet i 1992, og to år uten avholdte mesterskap, ble turneringen gjeninnført under navnet den aserbajdsjanske uavhengighetscupen. Mestvinnende lag er Neftchi Baku PFC, som per 2013 stod med fem nasjonale titler.[1]

Den aserbajdsjanske supercupen har hvert år siden 1993 blitt spilt mellom vinneren av den aserbajdsjanske fotballcupen og vinneren av den øverste divisjonen Azərbaycan Premyer Liqası.

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]