Delivery Man

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Delivery Man
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 22. november 2013
Norge 24. januar 2014
Prod.landUSA USA
Lengde105 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørKen Scott
ProdusentAndré Rouleau
ManusforfatterKen Scott
MusikkJon Brion
Foran kamera
MedvirkendeVince Vaughn
Chris Pratt
Cobie Smulders
Annen informasjon
Prod.selskapTouchstone Pictures
DreamWorks Pictures
Budsjett$26 million
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Delivery Man er en amerikansk dramafilm fra 2013, regissert av Ken Scott. Hovedrollene spilles av Vince Vaughn, Chris Pratt og Cobie Smulders.

Handling[rediger | rediger kilde]

David Wozniak (Vince Vaughn) er et leveringsbud som arbeider for farens forretning, og han blir forfulgt av kjeltringer som han skylder 80 000 dollar til. Hans kjæreste, Emma (Cobie Smulders) er gravid med hans barn. En dag kommer David hjem fra jobb, og en advokat venter på ham. Advokaten representerer en sædbank hvor David donerte sæd tjue år tidligere da han var student. Som følge av disse donasjonene til sædbanken, er han nå far til 533 barn. Av disse har 142 barn sluttet seg til et gruppesøksmål for å tvinge sædklinikken til å avsløre identiteten til "Starbuck", ett alias som David brukte da han donerte sæd.

Davids venn og advokat Brett (Chris Pratt) representerer ham, når David prøver å holde identiteten sin hemmelig. Brett gir David en oversikt over alle partene i søksmålet, og David begynner å følge etter dem. David vurderer å identifisere seg selv. Men etter at kjeltringene som han skylder penger til angriper faren hans, blir han enig med sin advokat om å saksøke sædbanken for å unngå at identiteten hans blir avslørt. David vinner søksmålet, mottar en erstatning på 200 000 dollar, og klarer å holde sin identitet forseglet.

David begynner snart å angre, og han vurderer å avsløre sin sanne identitet. Men hvis han velger å gjøre dette, ville han miste hele erstatningen på 200 000 dollar som han vant i motsøksmålet. Han avslører til faren sin at han er Starbuck. Faren hans bestemmer seg for å nedbetale David`s gjeld, og David avslører endelig sin identitet offentlig på Facebook. Han besøker Emma i det hun holder på å føde barnet deres. På sykehuset etter at barnet deres er født frir David til Emma, og flere av barna hans møter opp for å se ham.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Vince Vaughn

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]