Dead Like Me

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dead like me er en amerikansk eventyr og komiserie, som ble sendt i to sesonger i 2003–2004. Serien er en dramakomedie om hvordan 18 år gamle George Lass, lever livet sitt etter å ha dødd, når et toalett fra romstasjonen MIR faller ned fra himmelen. Serien er spilt inn i Vancouver, og har Ellen Muth i hovedrollen som George Lass.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Den første scenen i pilot-episoden introduserer en myte om dødens opprinnelse hvor, ved tidenes morgen, Gud var opptatt med skapelsen og ga en padde en leir-krukke som inneholdt døden som denne padden lovet å holde vakt over. Men en frosk tryglet padden om å la ham holde krukken, noe padden til slutt gikk med på. En begeistret frosk sjonglerte med krukken - men mistet den og knuste den mot bakken. Når krukken blir ødelagt, kommer døden ut.

Georgia Lass var en veldig reservert ung kvinne, og følelsesmessig veldig fjern fra resten av familien sin. Etter å ha droppet ut av college får hun en midlertidig jobb gjennom Happy Time Temporary Services. I lunsj-pausen den første arbeidsdagen hennes, blir hun truffet og drept av et toalett-sete som faller ned fra romstasjonen Mir. Georgia blir snart informert om at hun, i stedet for å gå videre til det store hinsides, skal komme til External Influence Division. Der får Georgia i oppdrag å samle inn sjeler etter mennesker, som har dødd i forskjellige ulykker eller drap.

Hver innhøster har en hemmelig kvote av sjeler. Når en slik kvote blir oppfylt, kan «innhøsteren» gå videre til et annet rike. Men den siste sjelen som blir høstet inn, må deretter ta over jobben med å samle sjeler. I den første sesongen får Georgia problemer med å tilpasse seg omstendighetene sine – å samle sjeler samtidig som han har en annen jobb. Ved sesong 2 har hun stort sett tilpasset seg sin nye rolle, med få uløste problemer med livet hennes og livet etter døden.

Georgias familie sliter voldsomt med å takle hennes dødsfall. Faren hennes, Clancy (spilt av Greg Kean) har en affære som påvirker ekteskapet hans med Joy. Søsteren hennes, Reggie (spilt av Britt McKillip) begynner også å utagere – som inkluderer å stjele toalett-seter fra naboene deres, eller fra skolen hun studerer ved, og henger setene opp i et tre – helt til moren sender Reggie i psykiatrisk terapi. I begynnelsen av Sesong 2 bryter familien enda mer sammen, når foreldrene hennes Joy og Clancy tar ut skilsmisse. Alle hovedpersonene utvikler problemer med livet etter døden. Men de forsøker å takle dette på forskjellige måter: Mason begynner å bruke alkohol og ulovlige rusmidler. Roxy (spilt av Jasmine Guy) blir fysisk og verbalt aggressiv.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Georgia Lass (spilt av Ellen Muth) var den atten år gamle seriens hovedperson.
  • Rube John Sofer (spilt av Mandy Patinkin) er lederen for en gruppe innhøstere.
  • Mason (spilt av Callum Blue) var en britisk rusmiddelavhengig mann og tyv.
  • Roxy Harvey (spilt av Jasmine Guy) er en viljesterk og frekk ung kvinne.
  • Betty Rhomer (spilt av Rebecca Gayheart) er en selvsikker innhøster. Hun oppbevarer polaroid av alle sjelene hun høster inn.
  • Daisy Adair (spilt av Laura Harris) er en bortskjemt skuespillerinne som ofte forteller historier om sine (påståtte) seksuelle eskapader med klassiske film-stjerner.
  • Reggie Lass (spilt av Britt McKillip) er Georgias yngre søster. Selv om de ikke hadde noe særlig godt forhold i live, blir Reggie veldig påvirket av søsterens død. Hun tror at Georges spøkelse fremdeles streifer rundt i byen, og besøker hjemmet deres fra tid til annen.
  • Joy Lass (spilt av Cynthia Stevenson) var Georgias mor. Hun er en jomfru, som har en patologisk frykt for ballonger.
  • Clancy Lass (spilt av Greg Kean) var Georgies far. Han var professor ved University of Washington. Forholdet hans til Joy begynner å forverres alvorlig etter datterens dødsfall.
  • Crystal Smith (spilt av Crystal Dahl) var en mystisk resepsjonist.
  • Charlie (spilt av Spencer Achtymichuk) er den yngste «innhøsteren» Georgia ble kjent med.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]