De tøffeste gutta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra De Tøffeste Gutta)
Hopp til navigering Hopp til søk
De tøffeste gutta
Generell informasjon
SjangerBarnefilm
Utgivelsesår2013
Prod.landNorsk
Lengde1 t. 14 min.
SpråkNorsk
AldersgrenseA (Norge)
Bak kamera
RegissørChristian Lo
ProdusentTrine Aadalen Lo
ManusforfatterNick Hegreberg
MusikkEirik Myhr
SjeffotografBjørn Ståle Bretberg
Foran kamera
Hovedrolle(r)Sondre B. Henriksen
Regine Stokkevåg Eide
Prod.selskapFilmbin AS
Premiere6. september 2013 Norge)
Eksterne lenker

De tøffeste gutta er en norsk barnefilm fra 2013 regissert av Christian Lo. Handlingen bygger på boka De tøffeste gutta skrevet av Arne Svingen og utgitt første gang i 2003. I hovedrollene som Modulf og Lise finner vi Sondre B. Henriksen og Regine Stokkevåg Eide. Ellers medvirker Anders Baasmo Christiansen, Cecilie Mosli, Hallvard Holmen og Ingjerd Egeberg.

Handling[rediger | rediger kilde]

De tøffeste gutta er en actionfylt komedie om 11-årige Modulf som tror han er en slags superhelt. Hver dag blir han plaget av de tøffeste gutta på skolen, og det er helt greit for da slipper jo de andre barna å bli mobbet. En dag begynner Lise i klassen. Hun er ikke enig i Modulf sine ideer. Lise blander seg inn, erter på seg tøffingene og skaper kaos.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

De tøffeste gutta ble vist for første den 23. april 2013 da den var åpningsfilmen ved Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival. Filmen ble den store prisvinneren under festivalen med både publikumsprisen og "Ung filmskaper", tildelt regissør Christian Lo og produsent Trine Aadalen Lo.

Den ble ingen publikumssuksess og ble bare sett av knapt 50 000 på kino. Noe som plassere den på en 66.-plass over de mest besøkte filmene på norske kinoer i 2013.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]