Dave Webster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dave Webster
21
Posisjon: Cornerback
Informasjon
Født: 23. juli 1937
Fødested: Atlanta
Død: 23. juni 2006 (68 år)
Karriereinformasjon
High School: Jack Yates (TX)
College: Prairie View A&M
Udraftet: 1960
Laghistorie
Karrierehøydepunkter og Priser
Spillerstatistikk på PFR
Spillerstatistikk på NFL.com

David A. Webster Jr. (født 23. juli 1937 i Atlanta i Texas, død 23. juni 2006) var en cornerback i amerikansk fotball som spilte to sesonger for Dallas Texans i American Football League (AFL) i 1960 og 1961. I 1961 ble han utnevnt både All-AFL og AFL All-Star.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Webster ble født til David A. Webster Sr. og Eunice (Harper) Webster. Han vokste opp i Atlanta i Texas før han flyttet med sin mor til Houston da han var 13 år. Han gikk på offentlige skoler i Atlanta, Holy Cross Lutheran-skoler og Jack Yates High School. På Yates var han startende quarterback på skolelaget, og ledet dem til titler på både by- og delstatsnivå.

College[rediger | rediger kilde]

Etter Yates fikk Webster et stipend til å gå på Prairie View A&M University, hvor han spilte tennis og college football under den fremtidige College Football Hall of Fameren trener Billy Nicks.

Da han gikk på Prairie View A&M ledet han laget til en nasjonal tittel for fargede spillere og ble utnevnt All-SWAC (Southwestern Athletic Conference) i 1958 og 1959. Han var også en All-American quarterback i 1958. I 1959 vant han SWAC-mesterskapet i tennis doubles med Clifton Johnson.

Profesjonell karriere[rediger | rediger kilde]

I 1960 signerte Webster med American Football Leagues Dallas Texans for å spille under de fremtidige Pro Football Hall of Famerne eier Lamar Hunt og hovedtrener Hank Stram. Dallas Texans endret senere navn til Kansas City Chiefs da laget flyttet fra Texas til Missouri i 1963. Selv om Webster var en All-American quarterback i college ble han brukt som en defensive back. Han var en av de tidlige forkjemperne mot raseskille i amerikansk fotball på tiden da han ble en av de første fargede som spilte i American Football League og en av to fargede som spilte for Texans. Til tross for motgangen ledet han laget i interceptions og var en AFL All-Pro defensive back i 1961. Karrieren hans endte brått da han knakk en fot i en sesongoppkjøringskamp i 1962; Texans vant ligatittelen samme året.

Etter idrettskarrieren[rediger | rediger kilde]

Etter å ha fullført en bachelorgrad i elektroingeniørfag på Prairie View A&M Universitys School of Engineering i 1962 tok han en stilling med Bendix Corporation i Kansas City i Missouri. I 1971 flyttet Webster til Michigan og tok en stilling med Ford Motor Company. Samtidig som han jobbet for Ford tok han en master i forretningsadministrasjonCentral Michigan University i 1975. I 2001 gikk Webster av med pensjon, og i 2004 flyttet han tilbake til Texas for å drive gårdsdrift.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]