Danseinformasjonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Danseinformasjonens logo
Danseinformasjonens fasade
Danseinformasjonens «stempel».

Danseinformasjonen (DI) er det nasjonale informasjons- og kompetansesenteret for dansekunst i Norge. DI ble opprettet i 1994 av Norsk Ballettforbund (nå Norske Dansekunstnere) med midler fra Kulturdepartementet og er lokalisert i Dansens HusGrünerløkka i Oslo.

Danseinformasjonen tilbyr en samlet oversikt og statistikk over aktiviteter, forestillinger, ledige stillinger og gir dansefaglig rådgivning, samt driver bibliotek, videotek og arkiv og leier ut produksjonslokalet ScenehusetMajorstua. Videre deler kontoret årlig ut Danseinformasjonens ærespris. Danseinformasjonen er også nasjonal koordinator av UNESCOs internasjonale Dansens Dager, som hvert år finner sted i tilknytning til Dansens Dag 29. april.

Danseinformasjonen forvalter Dansearkivet, som er Norges største samling av dansehistorisk materiale. Samlingen består i dag av 35 hyllemeter med materiale (foto/film/papir dokumenter) fra 52 aktører, Danseinformasjonens eget arkiv som går fra 1994 og frem til i dag og 71 dybdeintervjuer med sentrale aktører som arbeidet i dansefeltet i perioden fra ca. 1945 til 1994.

Danseinformasjonen etablerte og er eneaksjonær i Dansens Hus AS. Danseinformasjonens styre er generalforsamling i Dansens Hus. Danseinformasjonen ble opprettet under navnet Senter for Dansekunst, men endret navn i november 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]