Scenehuset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Scenehuset ligger i Bogstadveien 49 på Majorstuen i Oslo og har tidligere vært en kirke. Lokalene har en gulvflate på ca 190 kvm og det originale tregulvet fra slutten av 1800-tallet blir beskrevet av norske dansekunstnere som et av Oslos beste dansegulv.[trenger referanse]

Scenehuset eies av Eiendomsspar AS, og leies av Danseinformasjonen som administrerer fremleie til dansekunstnere. Hovedsakelig blir rommet brukt som produksjonslokale, men også som et alternativ scenerom.

Historikk[rediger | rediger kilde]

I 1990, da Kirkens Bymisjon eide lokalene, gikk fire scenekunstgrupper sammen om å leie lokalene for å møte behovet for prøvelokaler og spillesteder i Oslo. Scenehuset AS ble opprettet og bestod av Boreas Teater, Dansdesign, RLJ-Teatret og Scirocco Dansekompani. Scenehuset AS ble oppløst i 1993, men leiekontrakten ble opprettholdt av Scirocco Dansekompani til 1995.

Da Eiendomsspar ble nye eiere av Bogstadveien 49 i 1995 overtok Senter for Dansekunst (Danseinformasjonen) leiekontrakten og har siden da administrert fremleie av lokalene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]