Danone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Danone
Danone Logo.png
Danone factory in Bierun.JPG
Org.formAksjeselskap
BransjeNæringsmiddelindustri
Etablert1919 i Barcelona
Datterselskap
22 oppføringer
Wahaha Joint Venture Company, Actimel, Grameen Danone, Lefèvre-Utile, Volvic, Evian, Nutricia, Arvie, Badoit, Blédina, Danette, Danone, Gervais, La Salvetat, Stonyfield Farm, Taillefine, Danone (Netherlands), Danone (France), Danone (Morocco), Danone, Dannon, Danone (Czechia)Rediger på Wikidata
Hovedkontor Boulevard HaussmannRediger på Wikidata
LandSpania
Produkt(er)Melkeprodukt, flaskevann, barnemat, kaffe
Nettsted Offisielt nettsted (es) · Offisielt nettsted (en) · Offisielt nettsted (fr)
Danones hovedkontor i Paris ligger i Boulevard Haussmann

Danone er et fransk selskap som er verdens største produsent av ferske meierivarer. Groupe Danone omsatte i 2009 for 121,4 milliarder kroner. Selskapet, som ble stiftet i 1919, etablerte seg på det norske markedet med yogurtmerket Activa i 2007. Også produktet Danonino markedsføres i Norge, og i løpet av tre år har selskapet tatt 7,5% av markedet for slike produkter, noe som har ført til at de har opprettet eget markedskontor i Norge. Selskapet produserer også flaskevann av merket Evian og er børsnotert flere steder i verden, blant annet i Paris, hvor selskapets hovedkontor ligger.

Selskapet lager melkeproduktene som selges i Norge av melk fra EU. Denne melken er billigere enn norsk melk og produktene kan derfor konkurrere med norske melkeprodukter, selv om disse er beskyttet av toll.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Sverre Stenseng og Marita E. Valvik: Fransk rival for Tine. Artikkel i Aftenposten 12. oktober 2010 side 30

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]