Danone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Danone
DANONE LOGO HORIZONTAL.png
Bd Haussmann, 17.jpg
Danones hovedkontor i Paris ligger i Boulevard Haussmann
Org.formAksjeselskap
BransjeNæringsmiddelindustri
Etablert1919 i Barcelona
Datterselskap
23 oppføringer
Wahaha Joint Venture Company, Actimel, Grameen Danone, Volvic, Evian, Nutricia, Arvie, Badoit, Blédina, Danette, Danone, Gervais, La Salvetat, Stonyfield Farm, Taillefine, Danone (Netherlands), Danone (France), Danone (Morocco), Danone, Dannon, Danone (Czechia), Bagley Argentina S.A., Danone North America (2017–)Rediger på Wikidata
Hovedkontor Boulevard HaussmannRediger på Wikidata
LandSpania
Produkt(er)Melkeprodukt, flaskevann, barnemat, kaffe
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Danone er et fransk selskap som er verdens største produsent av ferske meierivarer. Groupe Danone omsatte i 2009 for 121,4 milliarder kroner. Selskapet, som ble stiftet i 1919, etablerte seg på det norske markedet med yogurtmerket Activa i 2007. Også produktet Danonino markedsføres i Norge, og i løpet av tre år har selskapet tatt 7,5 % av markedet for slike produkter, noe som har ført til at de har opprettet eget markedskontor i Norge. Selskapet produserer også flaskevann av merket Evian og er børsnotert flere steder i verden, blant annet i Paris, hvor selskapets hovedkontor ligger.

Selskapet lager melkeproduktene som selges i Norge av melk fra EU. Denne melken er billigere enn norsk melk og produktene kan derfor konkurrere med norske melkeprodukter, selv om disse er beskyttet av toll.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Sverre Stenseng og Marita E. Valvik: Fransk rival for Tine. Artikkel i Aftenposten 12. oktober 2010 side 30

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]