Danone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Danone
Danone Logo.png
Danone factory in Bierun.JPG
Org.formaksjeselskap
Bransje Næringsmiddelindustri
Etablert1919
Datterselskap(er)
22 oppføringer
Wahaha Joint Venture Company, Actimel, Grameen Danone, Lefèvre-Utile, Volvic, Evian, Nutricia, Arvie, Badoit, Blédina, Danette, Danone, Gervais, La Salvetat, Stonyfield Farm, Taillefine, Danone (Netherlands), Danone (France), Danone (Morocco), Danone, Dannon, Danone (Czechia)
Hovedkontorboulevard Haussmann
LandSpania, Frankrike
Produkt(er) Yoghurt, mineralvann
Grunnlegger(e)Isaac Carasso
Nettsidehttps://www.corporate.danone.es
Danones hovedkontor i Paris ligger i Boulevard Haussmann

Danone er et fransk selskap som er verdens største produsent av ferske meierivarer. Groupe Danone omsatte i 2009 for 121,4 milliarder kroner. Selskapet, som ble stiftet i 1919, etablerte seg på det norske markedet med yogurtmerket Activa i 2007. Også produktet Danonino markedsføres i Norge, og i løpet av tre år har selskapet tatt 7,5% av markedet for slike produkter, noe som har ført til at de har opprettet eget markedskontor i Norge. Selskapet produserer også flaskevann av merket Evian og er børsnotert flere steder i verden, blant annet i Paris, hvor selskapets hovedkontor ligger.

Selskapet lager melkeproduktene som selges i Norge av melk fra EU. Denne melken er billigere enn norsk melk og produktene kan derfor konkurrere med norske melkeprodukter, selv om disse er beskyttet av toll.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Sverre Stenseng og Marita E. Valvik: Fransk rival for Tine. Artikkel i Aftenposten 12. oktober 2010 side 30

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]