Hopp til innhold

Barnemat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En baby spiser barnemat

Barnemat er som regel definisjonen på mat man gir barn som er fra 4-6 mnd frem til de er 1-1/2 år.

Industrilaget barnemat[rediger | rediger kilde]

Barnemat i Norge kan man kjøpe i butikken av Nestlè, Småfolk og hipp (økologisk). Maten er variert og selges i glass, fra 4 mnd og opp til 1 1/2 år, spesielt tilpasset alderstrinn. Maten lages på ernæringsmessige retningslinjer gitt fra staten og EU. Barnemat skal ikke inneholde konserveringsmidler, mens salt er greit i små mengder.

Barnemat i Norge som selges i butikken finnes i grøt, middag og desserter, samt noe drikke. Prisene på barnematen varierer fra de ulike butikkene, men en middag koster som oftest rundt 13 kr, en grøtpakke 15 kr og dessertglass rundt 10 kr. Drikken koster også rundt 10 kr.

Hva maten bør og ikke bør inneholde[rediger | rediger kilde]

Som hovedregel skal barn under 1 år ikke ha ren uprossesert fisk, egg (begge disse er på grunn av at det kan trigge allergi), de skal heller ikke ha ren kumelk fordi det er for sterkt for tarmene deres. De skal heller ikke ha for grove varer fordi tarmen ikke er sterk nok enda. De skal heller ikke ha rødbeter fordi dette kan reagere i kroppen og produsere nitritt i større mengder. Utenom dette kan barn spise det meste, men man må selvfølgelig ta hensyn til kvaliteten og sammensetningen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]