Cymbidium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Cymbidium er en orkide med båter av små orkideer, som er en gruppe på 52 eviggrønne arter i orkidé familien Orchidaceae. Det ble først beskrevet av Olof Swartz i 1799. Navnet er avledet fra det greske ordet kumbos, som betyr hull. Det refererer til form av bunnen av leppen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Dette genus distribueres i tropiske og subtropiske Asia (for eksempel nordlige India, Kina, Japan, Malaysia, Filippinene, Borneo) og Nord-Australia, vanligvis vokser i kjøligere klima med høy høyde.

Cymbidium planter er sympodial og vokse til en høyde på 60 cm og racemes så høyt som 90 cm. Den raceme vokser fra bunnen av den nyeste pseudobulb. Hver blomst kan ha en diameter på 5 til 10 cm, i henhold til art. De blomstrer om vinteren, og hver plante kan ha opptil femten eller flere blomster. Den fantastiske utvalget av farger for denne slekten inkluderer hvit, grønn, gul-grønn, krem, gul, brun, rosa og rødt (og det kan være markeringer av andre farger nyanser samtidig), men ikke blå og sort. Blomstene siste ti ukene. De har en voksaktig konsistens. Den avrundede begerblad og kronblad har omtrent samme dimensjoner. De viser svært forskjellige farger mønstre, forskjellige for hver art.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Cymbidiums tendens til å vokse flere blader enn de fleste orkideer. Grovt åtte lange, grønne, smale blader stamme fra kappe av hver pseudobulb.

Andre[rediger | rediger kilde]

Det er en av de mest populære og attraktive orkideer i verden på grunn av den vakre blomster. Disse plantene stiller store potteplanter, og er også populær i blomsteroppsatser og corsages. De har vært dyrket i tusenvis av år, spesielt i Kina. Cymbidiums ble populære i Europa under viktoriatiden. En funksjon som gjør anlegget så populær er at den kan overleve kalde temperaturer (så lavt som 7˚ C eller 45˚ F). Orkideamatører i tempererte klimaer setter pris på at de kan blomstre i vinter, når få andre orkideer er blomstring.