Wikipedia:Taksoboks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En taksoboks (av taksonomi og boks) i en Wikipedia-artikkel er en tabell som inneholder kortfattet informasjon om arter eller grupper av arter. Normalt vil alle artikler om arter eller om grupper av arter ha en slik taksoboks. Den settes inn øverst i artikkelens wikitekst.

Hjelpeartikkelen for organismer inneholder hjelp til å følge alminnelige framgangsmåter det er oppnådd en viss enighet om i utarbeidelsen av disse artiklene. I januar 2024 ble taksoboksens utseende modernisert. {{Taksopprydning}} kan påføres artikler hvor bidragsytere trenger hjelp til å fylle ut taksoboksen riktig.

Etter oppussingen er det bare {{Taksoboks}}, {{Taksoboks/kjernekode}}, {{Taksoboks-art}}, {{Taksoboks-gruppe}} og {{Taksoboks-slutt}} som brukes. Du kan lese lese dokumentasjonen her.

Taksoboksen angir alle de formelle nivåene i det systematiske hierarkiet. Artsdatabanken, Catalogue of Life, GBIF og andre databaser inneholder autoritative sjekklister med oversikt over systematisk plassering. Listen er ikke uttømmende.