The Cumshots

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Cumshots»)
The Cumshots
UtmerkelserSpellemannprisen i metall (2009) (for: A Life Less Necessary)
OpphavNorge (1999)
SjangerDeath 'n' roll
Aktive år1999-2013
PlateselskapEMI, Big Dipper
Medlemmer
Kristopher Schau, Ole Petter Andreassen, Fredrik Gretland, Tommy Reite, Christian Svendsen
Tidligere medlemmer
Tommy Hjelm
Andre forhold

The Cumshots var et norsk death 'n' roll-band, startet i 1999 av Kristopher Schau og Ole Petter Andreassen. Bandet har gitt ut tre album, og er kjent for sine voldsomme konsertopptredener.

Et tilbakevendende problem for bandet har vært at oppmerksomheten ofte kommer som følge av andre ting enn musikken, blant annet på grunn av vokalisten Schaus stadig kontroversielle opptredener i mediene. Bandet fikk stor oppmerksomhet i norske og utenlandske medier da de under en konsert på Quartfestivalen i 2004 lot et par ha sex på scenen som en del av showet. Dette endte med rettssak og bøter for alle bandmedlemmene.

Bandet har likevel høstet bedre og bedre anmeldelser for konserter og utgivelser. Lydbildet var på de to første albumene tungt og hardt, mens det på Just Quit Trying, blant annet som følge av at Fredrik Gretland var blitt medlem av bandet, er levnet større rom for melodier og sogar en sekvens med piano på et av sporene.

Bandet har flere ganger gjennomført såkalte byturnéer, der de spiller på forskjellige utesteder i én og samme by med opptil åtte konserter i løpet av syv dager.

I 2002 vant bandet et uoffisielt verdensmesterskap i rock for band som kun hadde utgitt ett album i Bilbao i Spania. Bandet vant Spellemannprisen 2009 i klassen metal for albumet A Life Less Necessary.[1] De ble nominert til Alarmprisen 2004 i klassen årets metalalbum for Norwegian Jesus.[2]

Rett før fotball-EM i 2000 ga medlemmene i The Cumshots ut fotballsangen «Nå skal de faen meg få» som singel under navnet Caliban Allstars.

I 2011 var det planlagt å legge ut et femte album med tittelen For Bitter or For Worse.[3] Den nederlandske artisten Anouk brukte tittelen på sin plate før The Cumshots fikk tid til å bli ferdig med albumet.[4]

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tommy Hjelm alias «Tom Schlong» var tidligere medlem av bandet, men sluttet i 2003 og ble erstattet av Fredrik Gretland alias «Freddie Tennessee» året etter.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

DVD-er[rediger | rediger kilde]

Split[rediger | rediger kilde]

  • The Cumshots vs. Piledriver Split 7" (2002)

EP-er[rediger | rediger kilde]

Denne singelen er også med på Det beste til meg og mine venner, hyldestalbumet til Joachim Nilsen fra 2005.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Disse vant Spellemann». musikknyheter.no. 7. mars 2010. Besøkt 7. januar 2024. 
  2. ^ «Alarmprisen 2004 - de nominerte». ba.no. 3. desember 2003. Besøkt 7. januar 2024. 
  3. ^ [1]
  4. ^ [2]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]