Corpo nazionale dei vigili del fuoco

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Corpo nazionale dei vigili del fuoco
TypeSivilforsvar, brannvesen
VirkeområdeItalia
Etablert28. februar 1939
Nettstedwww.vigilfuoco.it (it)
Våpenet til Corpo nazionale dei vigili del fuoco.

Corpo nazionale dei vigili del fuoco (CNVVF), Det nasjonale brannvesenet i Italia, er en politietat med oppdrag innenfor alminnelig sikkerhet, kriminalpoliti og forvaltningspoliti.[1]

Oppdrag[rediger | rediger kilde]

  • Teknisk redningsarbeid i av tilfelle branner, ukontrollerte utslipp av energi, plutselig eller truende strukturell kollaps, ras, flom eller andre katastrofer.[2]
  • Det tekniske arbeidet med å bekjempe risikoen ved bruk av kjernekraft og bruk av bakteriologiske, kjemiske og radiologiske stoffer.[2]
  • Innenfor rammen av sine institusjonelle kompetanser innen sivilforsvar: Ukonvensjonelle risikoen som oppstår som følge av kriminelle handlinger begått til skade for personer eller varer, ved bruk av kjernefysiske, bakteriologiske, kjemiske og radiologiske våpen; bidrar til forberedelse av brannslokkingsenheter for Forsvaret; bidrar til utarbeidelsen av nasjonale og territoriale sivilforsvarsplaner; sørger for utarbeidelse av tjenester knyttet til opplæring og bruk av enheter som er ansvarlige for beskyttelsen av sivilbefolkningen, inkludert treningsaktivitet, i tilfelle av krig; deltar med sine representanter i kollegiale organer som er ansvarlige for sivilforsvaret.[2]

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Etaten er underlagt innenriksministeriets direktorat for brannvesen, redningstjeneste og sivilforsvar.[3]

  • 19 regionale direksjoner på samme organisatoriske nivå som en eller flere av Italias regioner.[4]
  • 103 provinsielle kommandoer på samme organisatoriske nivå som Italias provinser.[4]
  • Omtrent 300 lokale brannstasjoner med yrkesbrannmenn.
  • Omtrent 200 lokale brannstasjoner med frivillige brannmenn.

Personell[rediger | rediger kilde]

Stilling [5] Funksjon Skulderdistinksjon [5] Brystdistinksjon [5] Armdistinksjon [5] Luemerke [5] Krav til ansettelse og opprykk [6]
Brannsjefer
Dirigente Generale
Capo del Corpo
Nasjonal brannsjef og assisterende direktør ved direktorat for brannvesen, redningstjeneste og sivilforsvar Innenriksministeren foreslår en kandidat blant Dirigente Generale, regjeringen overveier och Republikkens President utnevner.
Dirigente Generale Regional brannsjef Innenriksministeren nominerer kandidater blant Dirigente Superiore, regjeringen overveier och Republikkens President utnevner.
Dirigente Superiore
di livello C
Fylkesbrannsjef Opprykk etter utvalg blant Primo Dirigente med minst tre års effektiv tjeneste.
Dirigente Superiore
di livello D
Primo Dirigente
di livello E
Krav for opprykk til Primo Dirigente er stilling som Direttore Vice Dirigente med minst to års effektiv tjeneste og gjennomgangen sjefskurs ved brannhøyskolen.
Primo Dirigente
di livello E
Fylkesbrannsjef
Fylkesvarabrannsjef
Branningeniører
Direttore Vice Dirigente
con funzioni del dirigente di livello E
Avdelingsleder som fylkesvarabrannsjef For ansettelse som branningeniør kreves ni måneders utdanning ved brannhøyskolen, tre måneders opplæring i jobben og to års tjeneste som branningeniøraspirant.
Direttore Vice Dirigente Fem og et halvt år som avdelingsleder
Direttore Avdelingsleder
Vice Direttore Branningeniøraspirant For ansettelse som branningeniøraspirant kreves mastergrad som ingeniør eller arkitekt. 20% av de ledige stillingerne er reservet for ansatte ved brannetaten med denne utdanningen.
Branninspektører
Sostituto direttore antincendi capo esperto Seksjonsleder med seksten års effektiv tjeneste Opprykk etter utvalg blant brigadeleder med minst åtte års effektiv tjeneste.
Sostituto direttore antincendi capo Seksjonsleder med åtte års effektiv tjeneste
Sostituto direttore antincendi Seksjonsleder
Ispettore antincendi coordinatore Brigadesjef med seksten års effektiv tjeneste For ansettelse som branninspektører kreves for 50 prosent av de ledige stillinger en bachelorgrad som ingeniør eller arkitekt og ni måneders utdanning ved brannhøyskolen. For de andre 50 prosent av de ledige stillingerne er kravet brannmestere med minst 15 års effektiv tjeneste som lagledere og brigadeledere og seks måneders utdanning ved brannhøyskolen.
Ispettore antincendi esperto Brigadesjef med syv års effektiv tjeneste
Ispettore antincendi Brigadesjef
Brannmestere
Caporeparto Brigadeleder Krav for opprykk til brigadeledere er stilling som brannmester med minst fem års effektiv tjeneste som lagleder og gjennomgangen avansementskurs.
Caposquadra esperto Lagleder med fem års effektiv tjeneste For ansettelse som brannmestere kreves stilling som brannforman og tre måneders befalskurs ved brannskolen.
Caposquadra Lagleder
Brannkonstabler
Vigile del fuoco
coordinatore
Brannformann Opprykk etter utvalg blant brannkonstabler med åtte års effektiv tjeneste.
Vigile del fuoco
esperto
Brannkonstabel med fire års effektiv tjeneste. For ansettelse som brannkonstabel kreves videregående skole og ni måneders grunnkurs ved brannskolen.
Vigile del fuoco Brannkonstabel
Frivillige brannmenn
Tecnico antincendi
volontario
Tekniker
Caporeparto
volontario
Brigadeleder
Caposquadra
volontario
Lagleder
Vigile del fuoco
volontario
Brannkonstabel

Referanser[rediger | rediger kilde]