Copycat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Copycat
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde123 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJon Amiel
ProdusentArnon Milchan,
Mark Tarlov
ManusforfatterAnn Biderman,
David Madsen
MusikkChristopher Young
SjeffotografLászló Kovács
KlippJim Clark
Foran kamera
MedvirkendeSigourney Weaver
Holly Hunter
Dermot Mulroney
Harry Connick jr.
William McNamara
Annen informasjon
Budsjett$20 000 000
Totalomsetning$32 051 917[1]
Prod.selskapRegency Enterprises
DistributørWarner Bros.
Premiere27. oktober 1995
Eksterne lenker

Copycat er en amerikansk psykologisk thriller fra 1995, regissert av Jon Amiel. Thrilleren handler om den agorafobiske psykologen Helen Hudson (Sigourney Weaver), en dame som spesialiserer seg innenfor seriemordere. Hudson blir truet av en seriemorder på nettet, og slår seg sammen med den kvinnelige detektiven M.J. Monahan (Holly Hunter) for å identifisere og fange drapsmannen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Etter å ha holdt et forelesning om kriminell psykologi ved et universitet, blir Dr. Helen Hudson, en respektert ekspert på seriemordere, angrepet av en morder, Daryll Lee Cullum. Han dreper en politimann, og angriper Dr. Hudson. Helen blir alvorlig agorafob som følge av dette, og forsegler seg i sin leilighet. Hun begynner å kommunisere bare gjennom en datamaskin og assisteres av en nær venn, Andy. Når en ny serie mord sprer frykt og panikk i hjembyen San Francisco, ber inspektør M.J. Monahan og hennes partner Reuben Goetz om Helens ekspertise. Opprinnelig motvillig, blir Helen snart trukket inn i saken.

Etter hvert som drapene fortsetter innser Helen at den unnvikende gjerningspersonen henter inspirasjon fra en rekke beryktede seriemordere, inkludert Albert DeSalvo, David Berkowitz, Jeffrey Dahmer og Ted Bundy. Når morderen begynner å kontakte Helen og forfølge henne, innser hun og M.J. at seriemorderen er ute etter henne. Helen innser snart at drapsmannen har fulgt en liste over seriemordere i samme rekkefølge som hun hadde presentert dem i hennes tidligere forelesninger. En dag blir Reuben holdt som gissel og skutt, og M.J. må fortsette jakten etter seriemorderen på egen hånd. Deretter blir Andy drept på en måte som minner om Jeffrey Dahmer. M.J. oppdager at morderen har kidnappet Helen, og planlegger å ta henne med tilbake til åstedet for Daryll Lees forsøk på å drepe Helen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Forces of Nature at Box Office Mojo». Besøkt 10. april 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]