Conques

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Conques

Våpen

LandFrankrikes flagg Frankrike
RegionOccitanie
DepartementAveyron
ArrondissementRodez
KantonConques
Statustidliger e kommune
Opphørt31. desember 2015
Postnummer12320
Areal30,51 km²[1]
Befolkning246[2] (2018)
Bef.tetthet8,06 innb./km²
Høyder
 – Høyeste
 – Laveste

663
221
Høyde o.h.442 meter
Nettsidewww.tourisme-conques.fr
Kart
Conques
44°35′58″N 2°23′47″Ø

Conques er en tidligere kommune i departementet Aveyron i regionen Occitanie sør i Frankrike. 1. januar 2016 ble Conques slått sammen md kommunene Grand-Vabre, Noailhac og Saint-Cyprien-sur-Dourdou til den nye kommunen Conques-en-Rouergue.[3]

Geografi[rediger | rediger kilde]

Landsbyen ligger der elvene Dourdou og Ouche løper sammen. Den er bygget på en bratt åsside med typiske middelaldergater, derfor er det lite biltrafikk i sentrum. Den lå utenfor allfarvei i moderne tid, og bykjernen har få bygninger fra mellom 1800 og 1950, og middelalderstrukturen er godt bevart.

Klosterkirken Sainte-Foy[rediger | rediger kilde]

Klosterkirken Sainte-Foy i Conques var en populær stopp for pilegrimene på vei til Santiago de Compostela i Spania. Den ble startet bygget over en tidligere basilika av abbed Odolric (10311065), og fullført rundt året 1120. Den er bygget i romansk stil, med de lokale stensortene kalksten og skifer. Den imponerende kuppelen falt senere sammen og ble erstattet med en ny i det 15. århundre.

Hovedattraksjonen for middelalderens pilegrimer var skjelettet av Sainte Foy, en ung, kvinnelig martyr fra det 4. århundre. Sent i det 9. århundre stjal en munk fra Conques relikviene fra et kloster i nærheten, for å trekke reisende (og verdier) til Conques. Kirken som etterhvert ble bygget hadde et dobbelt formål: Gi overnatting til pilegrimene og gi plass til munker som kunne holde messe syv ganger i døgnet. En separat sognekirke ble bygget for de fastboende, viet til Thomas Becket, den står ikke lenger.

Klosterkirken ble lagt til UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder i 1998, som en del av verdensarvstedene langs pilegrimsruten til Santiago de Compostela i Frankrike.

Befolkningsutvikling[rediger | rediger kilde]

Antall innbyggere i kommunen Conques

Referanse: INSEE
Referanse: INSEE

Referanse: INSEE[4]


Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]