Community (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Community
Sjanger Situasjonskomedie
Skaper Dan Harmon
Medvirkende Joel McHale
Donald Glover
Chevy Chase
Gillian Jacobs
Danny Pudi
Alison Brie
Yvette Nicole Brown
Jim Rash
Ken Jeong
Åpningstema «At Least It Was Here» av The 88
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Sesonger 5
Ep. per sesong 97
Produksjon
Produsent Gary Foster
Russ Krasnoff
Dan Harmon
Anthony Russo
Lengde Ca. 22 minutter
Sending
Kanal USA NBC (sesong 1–5)
USA Yahoo! Screen (sesong 6)
Norge Viasat 4
Bildeformat 480i (SDTV),
1080i (HDTV)
Periode 17. september 2009i dag
Eksterne lenker
Offisiell nettside
Sending

Community er en amerikansk situasjonskomedie som hadde premiere på NBC den 17. september 2009. Serien ble skapt av Dan Harmon. Serien omhandler en gruppe elever ved et «community college» i den fiktive byen Greendale i Colorado. Community bærer preg av mye bruk av meta-humor og referanser til popkultur av humoristisk grunnlag. Dette ofte ved å parodiere klisjéer fra tv og film.

Serien ble kansellert av NBC etter fem sesonger i mai 2014, men i slutten av juni 2014 ble det gjort kjent at Yahoo! Screen hadde bestilt en sjette sesong av serien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen utfolder seg fra en gruppe på syv elever ved "Greendale Community College". De samles som en studiegruppe for et fag de alle har felles, hvilket fag de har felles endres for hver sesong.

Studiegruppen består av ulike karakterer med forskjellige grunner til å ta opp igjen skolegangen. Samspillet mellom disse karakterene er grunnlaget for humoren i tv-serien.

De viktigste karakterene i tv-serien er:

  • Jeff Winger (Joel McHale) er en advokat som ble suspendert grunnet forfalsket bachelor-grad. Han tar opp igjen studiene for å kunne oppnå en virkelig universitetsgrad. Han fremstår arrogant og manipulativ, men også som en leder for studiegruppen.
  • Britta Perry (Gillian Jacobs) er en tidligere anarkistisk aktivist som droppet ut av skolen som tenåring. Hun returnerer til skolegangen for å kunne starte et stabilt liv. Medlem av studiegruppen.
  • Annie Edison (Alison Brie) er den yngste i gruppen. En hardtarbeidende, uskyldig, kompulsiv og meget intelligent perfeksjonist. Til tross av dette endte hun opp på Greendale Community College etter et stressrelatert sammenbrudd i forhånd av den avlsuttende eksamen for high school.
  • Troy Barnes (Donald Glover) var den mest populære gutten på high school og en talentfull quarterback på fotballlaget(amerikansk fotball). Han lå an til et stipend til et godt universitet på grunn av hans fotballegenskaper, men skadet seg selv i forkant av kampen som ville avgjort om han ville bli tildelt stipendet.Medlem av studiegruppen.
  • Abed Nadir (Danny Pudi) er en filmstudent besatt av popkultur og har grenseløs kunnskap om tv og film. Han har enorm logisk sans så lenge det er relatert til popkultur.Hans besettelse av tv og film gjør det også ofte vanskelig for ham å forholde seg til virkeligheten. Medlem av studiegruppen.
  • Pierce Hawthorne (Chevy Chase) er en eldre millionær som går på Greendale Community College grunnet kjedsomhet og ensomhet. Til tross for hans selvsentrerthet, provoserende holdninger og latskap er han inkludert i studiegruppen, mye på grunlag av sympati.
  • Shirley Bennett (Yvette Nicole Brown) er en alenemor og aktiv kristen som går på skolen for å kunne starte sin egen bedrift. Hun spiller hyppig på andres samvittighet og forsøker å være et moralsk forbilde. Medlem av studiegruppen.
  • Dekanus Craig Pelton (Jim Rash) er Dekanus for Greendale Community College. Han streber for at skolen skal bli sett på som et ordentlig universitet og være på alle mulige måter politisk korrekt.
  • Señor Ben Chang (Ken Jeong) er en tydelig mentalt forstyrret person med mange forskjellige roller på skolen iløpet av tv-serien. Han kommer først inn i sesong 1 som studiegruppens lærer i spansk.

Kilder[rediger | rediger kilde]

filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.