Club Deportivo Chivas USA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
C.D. Chivas USA
Club Deportivo Chivas USA
Stiftet 2004
Kallenavn Chivas USA
Hjemmebane Home Depot Center
Kapasitet 27 000
Liga Major League Soccer
Administrasjon
Styreleder Mexico Jorge Vergara
Hovedtrener USA Martin Vasquez
Kit left arm whiteshoulders.png Kit body whitestripes.png Kit right arm whiteshoulders.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm whiteshoulders.png Kit body.png Kit right arm whiteshoulders.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Club Deportivo Chivas USA var en fotballklubb som spilte i Major League Soccer fra 2005 til 2014. Klubben er eid av Jorge Vergara, som også eier den mexicanske klubben Chivas de Guadalajara og Deportivo Saprissa fra Costa Rica. Laget spiller hjemmekampene sine på Home Depot Center, som de deler med Los Angeles Galaxy.

Klubben satser på å trekke mest publikum i latino-miljøet i USA, spesielt det mexicansk-amerikanske. Selv om de lever i USA har de for det meste ignorert MLS mens de heller har fulgt Primera División de México. Vergara har lovet at selv om laget ikke bare vil ha latinamerikanske spillere, så skal hovedspråket til laget være spansk. Mottoet til klubben er da også på spansk: «Adios soccer. ¡El fútbol esta aqui!», som betyr «Farvel soccer, fotball er her!»

Klubbens første trener var Thomas Rongen, som tidligere hadde trent MLS-klubbene Tampa Bay Mutiny, New England Revolution og D.C. United. Han fikk sparken etter å ha vunnet en kamp, tapt en og spilt åtte uavgjort de første ti kampene. Han ble erstattet av Hans Westerhof, som igjen har blitt erstattet med Bob Bradley.

I 2005 scoret Bodø/Glimt-spissen Thiago Martins det første målet i klubbens historie, i en kamp mot San Jose Earthquakes som endre 3-3.

Spillerstall[rediger | rediger kilde]

 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]