Clitheroe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Clitheroe
Clitheroe
Sentrum
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Ribble Valley
Admin. grevskap:Lancashire
Seremon. grevskap:Lancashire
StatusBy (town)
Befolkning14 765 (2011)

Clitheroe
53°52′16″N 2°23′30″V

Clitheroe er en by og verdslig sogn i det administrative distriktet Ribble Valley i Lancashire, England. Byen er også administrasjonssenter for Ribble Valley. Byen ligger svært nær Storbritannias geografiske sentrum i landsbyen Dunsop Bridge. Den ligger i den sørlige utkanten av Forest of Bowland, og fungerer som base for mange turister som kommer til området. Clitheroe er omtrentlig 55 km nord-nordvest for Manchester. I henhold til folketellingen i 2011 var det 14 765 innbyggere i byen.[1][2]

Clitheroe Castle er et av de minste normanniske borgtårn i landet. Den står på en kalksteinsklippe over byen, og er en av grevskapets eldste bygninger. Det er også den eneste bevarte festningen i Lancashire som hadde en rojalistisk garnison under den engelske borgerkrig. Hullet i siden ble laget i 1649 slik at det skulle bli ubeboelig; dermed trengte ikke staten å ha en garnison der, og eventuelle opprørere kunne ikke ta kontroll over det.

Det er betydelig industriaktivitet i byen, hvor selskaper som Ultraframe, Castle Cement, Tarmac og Johnson Mattey har fabrikker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Populations». Lovemytown.co.uk.
  2. ^ «Clitheroe (Lancashire)». City Population

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]