Church End Finchley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Church End Finchley
Church End Finchley
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Barnet
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
Postkode:N3
Church End Finchley ligger i Stor-London
Church End Finchley
Church End Finchley
Church End Finchley (Stor-London)
51°36′08″N 0°11′34″VKoordinater: 51°36′08″N 0°11′34″V

Church End Finchley, også kjent som Finchley Central, er et område i Barnet i London. Det ligger omkring elleve km nord-nordvest for Charing Cross.

Hovedveien går gjennom området fra nord til sør, og heter Regents Park Road fra North Circular Road til Finchley Central stasjon, og deretter Ballards Lane. Sentrum er området rundt St. Mary's Church og Pardes House School. Man finner også et offentlig bibliotek, en politistasjon og et handleområde.

I den sørøstlige delen av Church End Finchley ligger Avenue House og det jødiske kultursenteret Sternberg Centre. Avenue House har et lite museum med blekkproduksjon som tema, ettersom det var i det huset Henry Charles Stephens oppfant moderne blekk. Mot sør finner man College Farm, som er den siste gården som er bevart i Finchley. I Victoria Park har det siden 1905 blitt arrangert en festival hvert år i juli.

Toponymi[rediger | rediger kilde]

Church End er dokumentert som stedsnavn i 1683, men er eldre. Det er dannet fra mellomengelske churche og ende, og har betydningen «distriktet ved kirken».[1] Navnet referer til sognekirken St Mary i Finchley. Finchley Church End er også navnet på en krets i Barnet.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Mills, D.A. (2000): Oxford Dictionary of London Place Names, Oxford University Press. ISBN 978-0199566785.
  2. ^ «Church End, Barnet», Hidden London