Chris Medina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Chris Medina
Christopher Edward Medina
Chris Medina.jpg
Chris Medina i Sverige i 2011
FødtChristopher Edward Medina
30. november 1983 (35 år)
Chicago
Beskjeftigelse Singer-songwriter, gitarist, pianist
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
InstrumentVokal,Piano
Aktive år2011–
Notable instrument(er)
Gitar, piano, trommer

Christopher Edward Medina (født 30. november 1983[1]) er en amerikansk sanger og artist fra Chicago, Illinois.

Medina var deltaker i programmet American Idol (sesong 10, i 2011), og kom seg blant de 40 siste deltakerne før han ble slått ut av konkurransen. Dagen etter, 25. februar 2011, ga Medina ut en singel med tittelen What Are Words. Sangen er inspirert av hans eks-forlovede, Juliana Ramos, som fikk alvorlig hjerneskade etter en bilulykke 2. oktober 2009 og hans valg om å være der for henne etter ulykken. Sangen gjorde det sterkt i flere land og debuterte 22. april 2011 på 6.-plass på VG-lista før den klatret til førsteplass uken etter.[2] Sangen gjorde det også svært godt på YouTube og iTunes med millioner av visninger.[3]

Chris Medinas American Idol-audition fant sted i Milwaukee 2. oktober 2010 (ett år etter forlovedens ulykke). På audition fremførte Medina sangen «Breakeven», originalt fremført av The Script. Medina har vært gjest på flere kjente amerikanske Talkshow, herunder The Tonight Show with Jay Leno, Live with Regis and Kelly, Good Morning America og On-Air with Ryan Seacrest. Han har også vært omhandlet med artikler i blant andre People og US Weekly.

Sangen «What Are Words» ble skrevet av Grammy-vinner Rodney Jerkins og norske Andre Lindal.[4]

Opptredener i Norge[rediger | rediger kilde]

Medinas første opptreden utenfor USA noensinne ble holdt på Schools Out-festivalen på Notodden den 10. juni 2011. Medina er en del av gruppen The Able Body som også var med til festivalen.[5]

Medina opptrådte under VG-lista 2011 på Rådhusplassen i Oslo den 17. juni 2011 og på Festplassen i Bergen og i Oslo Spektrum under ULOBAs konsert i forbindelse med organisasjonens 20-årsjubileum, 18. juni 2011. Chris opptrådte også på Tydalsfestivalen i 2012, og på City-Syd i Trondheim.

10. august 2011 kom Medina ens ærend fra USA til Fana kirke i Bergen for å synge i begravelsen til Monica Iselin Didriksen, et av ofrene ved Massedrapene på Utøya.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Title År Høyeste posisjon
NOR
[6]
SWE
[7]
US
[8]
«What Are Words» 2011 1 1 83
«Something Kind of Beautiful» 2015

What Are Words[rediger | rediger kilde]

«What Are Words» er en sang skrevet av Rodney Jerkins, Andre Lindal og Lauren Christy og sunget av Chris Medina. Den ble utgitt den 25. februar 2011, dagen etter at han røk ut av American Idol.

Referanser[rediger | rediger kilde]