Chris Collins

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chris Collins
Født10. aug. 1967Rediger på Wikidata (56 år)
Long Island
BeskjeftigelseSanger, plateprodusent, komponist, gitarist Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
Medlem avDream Theater
Musikalsk karriere
SjangerHeavy metal
InstrumentGitar, vokal
Aktive år1986
PlateselskapRoadrunner Records
Nettstedhttp://www.myspace.com/winterspell

Chris Collins er en amerikansk sanger kjent fra bandet Majesty (senere Dream Theater)

Han er hovedsakelig kjent som den første vokalisten i bandet som senere ble kjent som Dream Theater. Collins ble valgt som vokalist etter at bandet så en demotape av Collins hvor han var vokalist i et Queensrÿche-coverband. De ble imponerte over hvordan han kunne treffe høye toner. Ifølge gitarist John Petrucci var Collins en gammel kamerat fra Long Island, New York, og aldri egentlig en sanger. Når de kom tilbake fra Berklee, ble de overrasket over å se Chris synge som Geoff Tate. Etter han ble medlem av Dream Theater, som på den tiden var kjent som Majesty, spilte han inn seks sanger sammen med bandet. Disse ble senere delt ut på konserter og liknende under navnet "the Majesty Demos".

Collins fikk senere sparken fra Majesty på grunn av hans dårlige rekkevidde og dårlige live-prestasjoner. Hans viktigste bidrag til bandet var tekstene han skrev til sangene «Afterlife» og «Cry for Freedom», selv om ingen av disse sangene ble spilt inn med Collins tekster. Bandets andre vokalist, Charlie Dominici skrev senere om tekstene på «Afterlife».

Siden da har Collins var ganske anonym. Nå hører vi bare om ham gjennom intervju angående hans tid med bandet. Han er for tiden medlem av bandet Winterspell.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]