Hopp til innhold

Cheryl Cole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cheryl Cole
FødtCheryl Ann Tweedy
30. juni 1983[1][2][3]Rediger på Wikidata (41 år)
Newcastle upon Tyne[4]
BeskjeftigelseSanger, TV-programleder, modell, skuespiller, underholdningsartist Rediger på Wikidata
Utdannet vedRoyal Ballet School
EktefelleAshley Cole (20062010)
Partner(e)Liam Payne (20162018)
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avGirls Aloud (–2013)
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk, dansepop, moderne R&B
InstrumentVokal
StemmetypeMezzosopran
Aktive år2002
PlateselskapFascination, Polydor Records
Nettstedhttps://www.cherylofficial.com/
IMDbIMDb
Andre forhold
Dømt forLegemsfornærmelse med kroppsskade til følge

Cheryl Ann Cole (pikenavn Tweedy, født 30. juni 1983 i Newcastle upon Tyne) er en britisk sanger og medlem av jentegruppa Girls Aloud. Som medlem av gruppa og som soloartist har Cole hatt 21 topp 10-singler i Storbritannia. I 2008 var hun en av dommerne i den britiske versjonen av X Factor. Hun var gift med Ashley Cole, som spiller fotball på Chelsea og England. I 2009 og 2010 vant hun en avstemning om verdens mest sexy kvinne av magasinet FHM, og de britiske leserne av Glamour Magazine stemte henne frem som årets kvinne 2010.[5]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Cole er datter av Joan Callaghan og Gary Tweedy, i Newcastle. Foreldrene skilte seg da hun var 11 år. Da Cole var ung, vant hun mange talentkonkurranser og skjønnhetskonkurranser. Som 9-åring ble hun med i The Royal Ballet School i London, og hun var bestemt på å bli ballerina. Etter en stund forsto hun at hun ikke ville bli det. Hun ville heller jobbe med musikk. I løpet av mange år med trøbbel på skolen, droppet hun ut av skolen i en alder av 16 år. Hun jobbet som en servitør inntil gjennombruddet.

Begynnelsen: Girls Aloud[rediger | rediger kilde]

Da Cole var 19 år ble hun med på en audition til TV-programmet Popstars: The Rivals. Cheryl gikk videre, og var nå med i konkurransen om å bli med i den nye jentegruppa Girls Aloud. Etter mange opptredener, var hun den første som ble tatt ut. Gruppas debutalbum, Sound of The Underground, ble en stor suksess i Storbritannia og ellers i Europa. Girls Aloud har gitt ut mange hitsingler gjennom tidene, bl.a. «I'll Stand By You», «Jump» og «Sexy... No, No, No». I 2009 bestemte gruppa, som består av Nadine Coyle, Sarah Harding, Nicola Roberts og Kimberley Walsh å ta en pause for å fokusere på seg selv og sin egen karriere.

Kontrovers[rediger | rediger kilde]

I januar, 2003 ble Cole anmeldt for å ha kalt en rengjører på en britisk nattklubb, tidligere kalt The Drink, for en jigaboo som er et britisk skjellsord brukt om en svart person. Hun gjorde dette, grunnet at rengjøreren sa at Cole ikke kunne ta lollipop fra toalettet. Cole måtte gå til retten senere dette året, og hun ble dømt til 120 timer med samfunnstjeneste, og £500 til rengjøreren, og £2 000 for andre skader.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

I juni 2006 giftet hun seg med fotballspilleren Ashley Cole etter at de hadde vært sammen i rundt to år. De holdt bryllupet i utkanten av London, og det ble kåret til årets bryllup av media. I 2008 ble det kjent at mannen hadde vært utro, og det ble spekulert om paret skulle skilles. Senere dette året postet hun et bilde av seg selv og gifteringen på Twitter, hvor det sto «3 words: Diamonds Are Forever».[6] Deretter ble det kjent at de ikke skulle skilles.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 1180430, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm1284632, besøkt 21. juli 2015[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 14078473X, besøkt 21. juli 2015[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Verdens Gang - Cheryl Cole er årets kvinne
  6. ^ DailyMail.co.uk - «Diamonds are forever, says Cheryl Cole and flashes wedding ring on Twitter»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]