Chernobyl Diaries

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chernobyl Diaries
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 25. mai 2012
Storbritannias flagg 22. juni 2012
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde86 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiBrad Parker
ProdusentOren Peli
ManusforfatterShane Van Dyke
MusikkDiego Stocco
Foran kamera
MedvirkendeJesse McCartney
Jonathan Sadowski
Nathan Phillips
Ingrid Bolsø Berdal
Dimitri Diatchenko
Prod.selskapAlcon Entertainment
Warner Bros. Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Chernobyl Diaries er en amerikansk skrekkfilm fra 2012, regissert av Brad Parker. Hovedrollene spilles av Jesse McCartney, Jonathan Sadowski, Devin Kelley, Ingrid Bolsø Berdal og Dimitri Diatchenko.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Chris, kjæresten Natalie og deres felles venn Amanda er på backpacking i Europa. I Kiev besøker de Chris 'bror, Paul før de etter planen skal reise videre til Russland – hvor Chris planlegger å fri til Natalie. Paul foreslår at de reiser til Pripyat, en forlatt spøkelsesby ved Tsjernobyl kjernekraftverk. Chris er skeptisk til forslaget på grunn av den potensielle risikoen, og vil heller reise direkte til Moskva. De møter en guide, Yuri, samt norske Zoe og australske Michael.

Yuri kjører dem gjennom villmarken i Ukraina, før de ankommer Tsjernobyl. De blir nektet videre adgang av ukrainske soldater, men finner en annen vei til den forlatte byen. De stopper ved en elv hvor de ser en stor, mutert fisk som kan leve på land. De er bekymret for stråling og forgiftning, men Yuri har en geigerteller og mener at det er helt trygt. Yuri tar dem med til øverste etasje i en boligblokk, og peker ut Tsjernobyl atomkraftverk som ligger ett godt stykke unna.

Etter noen timer velger de å forlate Pripyat, men bilen deres har blitt ødelagt. Yuri og Chris går ut for å undersøke noen merkelig lyder de hørte. Det ene beinet til Chris blir alvorlig skamfert, og Yuri har forsvunnet. Neste morgen finner de Yuris mishandlede kropp, i en forlatt bygning. Natalie blir hos den skadde Chris, men de andre går etter hjelp. De blir jaget av ville hunder og angrepet av mutante fisk. Når de kommer tilbake til bilen igjen er den ødelagt, og på Natalies videokamera ser de at hun og Chris ble tatt av menneske-lignende mutanter.

De blir omringet av mutanter, og flykter gjennom en underjordisk gang. Ved utgangen av passasjen står de rett ved siden av den ødelagte reaktorkjernen med ekstremt høye strålingsnivåer. De møter ukrainsk militært personell. Blindet av stråleskader, snubler Paul mot soldatene – og han blirr skutt. Amanda besvimer og våkner opp igjen på et sykehus, hos flere leger. De avslører at de muterte skapningene som drepte flere av vennene hennes var pasienter ved sykehuset – før Amanda blir dyttet inn på ett rom, og angrepet av pasienter som har mutert til zombie-lignende skapninger på grunn av den sterke strålingen fra kjernekraftverket.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]