Charlotte Filberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Charlotte Filberg
Født4. november 1979 (39 år)
Beskjeftigelse Danser
Nasjonalitet Norge

Charlotte Filberg (født 4. november 1979 i Oslo) er en norsk danser.

Hun er født med hjertefeil og operert to ganger. I 2003 ble hun dobbelt verdensmester i dansene discofreestyle og discodans i Hannover, Tyskland. I 2004 forsvarte hun begge titlene under VM i Norge og er eneste danser som har blitt Verdensmester i begge grenen 2 ganger på rad. Hun ble også kåret til «Årets danser» av Norges Danseforbund i 2003 med 77% av stemmene. Hun deltok også på TV-serien KjempesjansenNRK i 2003 og kom på tredjeplass. Hun har blitt mange ganger norgesmester, europamester og vunnet en rekke andre nasjonale og internasjonale titler. Filberg er vår tids mest medieomtalte discodanser og har også blitt kåret av IDO (International Dance Organisation) blitt kåret som verdens beste solo danser uansett dansegren og er også inne i deres Hall of Fame.

Hun driver sitt eget dansestudio «Focus Dance » på Strømmen, Jar og i Aurskog. Charlotte har trent opp nye norges-, europa- og verdensmestere i sin karriere. Hun er også både nasjonal og internasjonal dommer.

Charlotte la dansen på hylla for å tilbringe mer tid med familien, men etter å ha startet eget Dansestudio går det fortsatt med mye tid på dans.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]