Charles Garrett Maloney

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Charles Garrett Maloney
Født9. sep. 1913Rediger på Wikidata
Louisville
Død30. apr. 2006Rediger på Wikidata (92 år)
BeskjeftigelseKatolsk prest (1937–), katolsk biskop (1955–) Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet vedSaint Joseph's College
NasjonalitetUSA

Charles Garrett Maloney (født 9. september 1913 i Louisville i Kentucky i USA, død 30. april 2006 samme sted) var katolsk hjelpebiskop i erkebispedømmet Louisville i Kentucky, og titulærbiskop av Bardstown.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn, prest[rediger | rediger kilde]

Charles G. Maloney gikk på High School og på Saint Joseph's College i Rensselaer i Indiana. Han var senere ved Pontifical North American College i Roma. Maloney ble ordinert til prest i 1937 i Roma.

Hjelpebiskop i Louisville[rediger | rediger kilde]

Den 30. desember 1954 utnevnte pave Pius XII Maloney til hjelpebiskop av erkebispedømmet Louisville; han tjenestegjorde i denne egenskap i 51 år. Han ble bispeviet i 1955 av erkebiskop John Alexander Floersh i Cathedral of the Assumption i Louisville i Kentucky. Også i 1954 ble han utnevnt til biskop av titulærbispedømmet Capsa. Senere ble han utnevnt til den første titulærbiskop av Bardstown i Kentucky. Det var opprinnelig grunnlagt i 1808, men biskopen flyttet til Louisville som ble det nye bispesete.

I 1995 var Mahoney én av bare åtte amerikanske biskoper som fortsatt levde og som hadde deltatt på Det andre Vatikankonsil. Maloney deltok i alle fire sesjoner, 1962 til 1965. Han var innflytelsesrik på konsilsvfokumentet Dignitatis humanae (erklæringen om religionsfriheten), ett av bare seksten dokumenter som ble generert av konsilet og approbert av paven.

Biskop Maloney celebrete ofte den tradisjonelle latinske messe under sin pensjonisttilværelse i Saint Martin of Tours Church i Louisville.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ maloney, lest 1. november 2022