Cecilie Hesselberg Løken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cecilie Hesselberg Løken
Født1970Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Prinsesse Astrids musikkpris (1993)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentFløyte

Cecilie Hesselberg Løken (f. 1970) er en norsk fløytist født i Askim.

Hun studerte fløyte ved Norges musikkhøgskole og Royal Academy of Music i London. Sin internasjonale solistdebut hadde hun i 1994 i Zürich med maestro Mariss Jansons ved dirigentpulten. I 1993 vant hun Prinsesse Astrids musikkpris.

Hun har hatt en profesjonell karriere som solofløytist siden hun var 21 år gammel og har vært ansatt som solofløytist i flere nordiske orkestre. Hun var fra 2007 til 2008 ansatt som solofløytist i Bergen Filharmoniske Orkester. Hun har også hatt kontrakter som solofløytist i Mahler Chamberorchestra, Rotterdam Philharmonic Orchestra, Theatre Royal de la Monnaie og Kungliga Stockholm Filharmoniske Orkester. Cecilie Hesselberg Løken er solofløytist i Det Norske Kammerorkester og har siden 2009 spilt med Valery Gergievs World Orchestra of Peace.

Cecilie Hesselberg Løken har spilt på flere store scener, blant disse Concertgebouw (Amsterdam), Teatro Colón (Buenos Aires), Royal Albert Hall (London), Musikverein (Wien) og Carnegie Hall (New York). I 2005 ble hun tildelt Statens kunstnerstipend (3-årige).

Cecilie Løken er virksom som solist, orkestermusiker og blir regnet for å være en av de ledende fløytepedagoger i Norden. Hun har undervist og forelest ved bl.a Kungliga Musikhøgskolan i Stockholm, Göteborgs universitet og Norges musikkhøgskole. Hennes internasjonale masterclasses har vært besøkt av tallrike unge og fremadstormende fløytister.

Hun har gitt ut flere solo-cd-er på forlaget Magic Flute og ble tildelt Statens innkjøpsordning i 2004 for Dance of the elves med harpisten Sidsel Walstad.