Caversham

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Caversham
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Reading
Admin. grevskap:Enhetlig myndighet
Seremon. grevskap:Berkshire
StatusLandsby (village)
Befolkning23 885[1] (2011)

Caversham
51°28′1″N 0°58′23″W

Caversham er en landsby i Berkshire, England. Den var tradisjonelt en del av Oxfordshire, men i 1911 hadde Reading vokst så mye at den ble innlemmet i byen. Den regnes nå som en landsby innenfor den enhetlige myndigheten Reading. Landbyen ligger ved nordbredden av Themsen, på den andre siden av elven fra Reading sentrum.

Den ligger dels nede på sletten ved elven, og dels oppover i en bratt ås mot nord. Dette betyr at den er delt i to distinkte deler, kjent som Upper og Lower Caversham. Det ligger også et boligområde litt utenfor, som ble bygget i et parkområde i 1960-årene. Dette er kjent som Caversham Park Village eller bare Caversham Park.

Den første skriftlige omtalen av Caversham var som Cavesham i Domesday Book på siste halvdel av 1000-tallet hvor det lå innenfor hundrede Binfield.[2] Oppslaget indikerer at det var et samfunn av en viss størrelse, 43 husholdninger, som hadde utviklet seg med en betydelig andel jordbruksland.[3]

BBC Monitoring, avdelingen til BBC World Service som lytter til utenlandske sendinger og følger nyheter på Internett og på trykk, ligger i Caversham. Det gjør også BBC Written Archives Centre.

I middelalderen var stedet et demesne styrt av William Marshal (død 1219 i Caversham).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Key Statistics: Dwellings; Quick Statistics: Population Density; Physical Environment: Land Use Survey 2005
  2. ^ «Place: Caversham», Open Domesday
  3. ^ Caversham Court HLF Application Arkivert 7. august 2011 hos Wayback Machine. (PDF)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]