Catterick garnison

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kaserner i Catterick garnison

Catterick garnison (engelsk: Catterick Garrison) er en stor garnison syd for Richmond i Richmondshire i North Yorkshire i England. Garnisonen er den britiske armeens største, med 13 000 mannskaper, og er ventet å vokse betraktelig frem til 2020, til totalt 25 000 mannskaper.

Garnisonens plassering ble først anbefalt av Robert Baden-Powell som grunnla speiderbevegelsen i 1908 mens han var stasjonert ved Richmond-festningen. Den 12. august 1914 ble bygging av garnisonen beordret, etter utbruddet av første verdenskrig. Den opprinnelige planen for Catterick var en midlertidig leir for å losjere to komplette divisjoner med omkring 40 000 mannskaper i 2 000 hytter.

Installasjonen var opprinnelig kjent som Richmond leir, inntil navnet ble endret til Catterick leir i 1915, og senere til Catterick garnison. Etter å ha fungert som krigsfangeleir ved slutten av første verdenskrig, var ideen om å gjøre Catterick til en permanent militær installasjon først foreslått i 1921, og i løpet av 1930-årene var de fleste av garnisonens anlegg ferdige.