Carl Clauberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Carl Clauberg (født 28. september 1898 i Witzhelden-Wupperhof - senere del av Leichlingen i Tyskland, død 9. august 1957 i Kiel) var lege i blokk 10 i Auschwitz.

Han var utdannet gynekolog men også en god almenlege, men da 2. verdenskrig startet, ble han med Hitler og gikk fra en reddende engel til en dødsengel. Han forsket på en pille til S.S.-soldatene hvis de ønsket en rask og smertefri død hvis de for eksempel hadde blitt tatt til fange og ikke ville røpe noe.

Selvfølgelig klarte han ikke dette med en gang men han prøvde alt på jødene. Dette førte til (for kvinnene) smerter i eggstokkene og i magesekken, disse ble da tatt ut og sendt til Berlin for nærmere undersøkelse (for menn var det testiklene) som ble fjernet disse som prøvde denne pillen døde en treg og smertefull død. Han lot også pasienter stå ved et røntgenstråleapparat i flere minutter i strekk med strålen mot kjønnsorganene. Disse ble gasset ned etter på pga. at stråleskadene hemmet arbeidskraften. C.C ble tatt da han sendte rapporten om pillen til Berlin.