Cañar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cañar
Cañar

Flagg

Kart over Cañar

LandEcuador Ecuador
StatusProvins (provincia)
Adm. senterAzogues
Areal3 146 km²
Befolkning223 563 (2010)
Bef.tetthet71,06 innb./km²
Høyde over havet2 342 meter

Cañar
2°44′0″S 78°50′0″W

Provinsen Cañar (Uttalt: Kanjar) er en provins i La Sierra-regionen i republikken Ecuador.

Provinsen ligger midt i landet nord for Cuenca og Azuay-provinsen med sine 223 000 mennesker og en beliggenhet på gjennomsnittlig 2300 meter over havet. Hovedstaden og den største byen er Azogues. Andre byer er Biblían, Ciudad de Cañar og El Tambo.

Stedet er kjent for å være et transittsted, der mye av landets trafikk går igjennom. Igjennom provinsens byer kjører det forbi og stopper helst nesten all trafikk som går mellom Cuenca, Quito og Guayaquil (De 3 største byene i Ecuador).

Kultur og historie[rediger | rediger kilde]

Majoriteten av befolkningen hører til Cañari-folket. De er en innfødt folkegruppe som har bodd i Andesfjellene i mange år men ingen vet hvor lenge de har bodd i området. Det forskerne vet er at de har vært der lengre enn Inka-folket. Det er kjent for å fortsatt gå med sine tradisjonelle drakter og har sin egen stil på musikk som man hører også i de lokale kirkene.

Det mest kjente innenfor denne provinsen er ruinene Ingacpira, som er verdens nest største Inka-ruin etter Machu Pichu i Peru.

Klima[rediger | rediger kilde]

Klimaet i Cañar varierer veldig fra time til time. Siden at provinsen ligger ved ekvator gjør det at sola steker mye mer her enn andre steder. Samtidig så ligger provinsen veldig høyt over havet som gjør at det blåser kalde vinder og at temperaturen fort kan synke opp til 10-15 grader uten sola.

Med andre ord så kan man nyte 20 grader i sola om dagen, men 8 grader om kvelden.

Religion[rediger | rediger kilde]

De fleste lokale innbyggere er enten katolikker og protestanter med en blanding av naturreligion fra Andes-kulturer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]