Buyeo Pung

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Buyeo Pung
Født623Rediger på Wikidata
Død668Rediger på Wikidata
FarUija
Søsken
7 oppføringer
Buyeo Yung
Buyeo Chungji
Buyeo Yong
Buyeo Yeon
Buyeo Hyo
Buyeo Tae
Buyeo Seongwang
BarnBuyeo Sa
NasjonalitetBaekje
Buyeo Pung
Hangul부여풍
Hanja扶餘豊
Revidert romaniseringBuyeo Pung
McCune-ReischauerPuyŏ P'ung

Buyeo Pung (nihongo: Fuyo Hōshō, 扶余豊璋) var en av den siste Baekjekongen Uijas sønner. Da nyheten om at kongedømmet Baekje hadde falt til en allianse mellom det koreanske kongedømmet Silla og det kinesiske Tang-dynastiet befant han seg i kongedømmet Wa i Japan, som en sikkerhet for alliansen mellom Baekje og Japan. Det er imidlertid ingen enighet om dette blant forskere.[1] «Buyeo» er navnet for Baekjes konger.

Buyeo Pung vendte tilbake til hjemlandet sammen med en japansk militær styrke ledet av general Abe no Hirafu for å gjenskape kongedømmet. General Boksin i de gjenværende Baekjestyrkene gav han navnet «kong Pungjang» (풍장왕). De to styrkene slo seg sammen under Boksin. I 663 tapte styrken i slaget ved Baekgang til Silla-Tanghæren. Prinsen flyktet til nabolandet Goguryeo. Etter at Goguryeo falt seks år senere ble han fanget av Tanghæren og sendt i eksil i søndre Kina. Hva som skjedde så med han er ukjent.

Hans yngere bror Zenkō (善光 eller 禅広) gjorde tjeneste i Japan og ble gitt familienavnet Kudara no Konikishi (百濟王; konge av Baekje) av Japans keiser.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Samguk Sagi (koreansk). Arkivert fra originalen 27. september 2007. «王子扶餘豊 嘗質於倭國者 立之爲王» 


Denne Korea- og personrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.