Buster i klister

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Buster i klister
orig. The Goat
Generell informasjon
GenreFilmkomedie, stumfilm
Utgivelsesår1921
NasjonalitetUSA
Lengde23 min.
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiBuster Keaton,[1] Malcolm St. Clair Rediger dette på Wikidata
ManusBuster Keaton, Malcolm St. Clair Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Joseph Schenck
FotoElgin Lessley Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeBuster Keaton,[1] Virginia Fox,[1] Joe Roberts,[1] Edward F. Cline, Jean Havez, Joe Keaton, Malcolm St. Clair, Myra Keaton Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Metro Pictures
Premiere(r)1921
15. mai 1921 (USA)[2]
Eksterne lenker

Buster i klister (orig: The Goat) er en amerikansk stumfilm fra 1921, regissert av Buster Keaton og Malcolm St. Clair.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Buster Keaton står i en kø for å skaffe seg gratis brød, Men han legger ikke merke til at han egentlig står bak to urørlige utstillingsdukker. Innen han oppdager denne feilen er alt brødet allerede har blitt gitt bort. Buster går deretter gatelangs og kikker tilfeldigvis gjennom et vindu inn ved en politistasjon, hvor en morder med kallenavnet Dead Shot Dan nylig har blitt arrestert. Med ved et uhell blir et fotografi av Buster brukt, i stedet for et fotografi av Dan. Så når Dan stikker av fra fengselet, publiseres informasjon om Dan - men sammen med fotografiet av Buster, i stedet for Dan.

En rekke politifolk tar deretter opp jakten på ham. Men Buster lokker dem inn på lasteplanet bak på en lastebil, hvor han låser dem inn, og han kommer seg unna. Etter ett par andre eventyr kommer Buster seg om bord på et tog, som er på vei til en nærliggende by. Dessverre for Buster har innbyggerne i denne byen allerede hørt om Dans flukt, og aviser og plakater har allerede blitt trykket opp overalt - fylt med fotografier av Buster. Alle innbyggerne som får øye på ham, løper sin vei i redsel - uansett hvor Buster går.

Buster havner nok en gang på feil sted til feil tid, når en politimester blir overfalt av en gangster. Den rykende pistolen som gangsteren brukte havner snart i Busters hånd. Han forsøker å løpe fra den veldig iherdige politimesteren, og forårsaker utilsiktet ugagn over hele byen. Mens han er på flukt, møter Buster den samme unge kvinnen som han hadde hjulpet tidligere, og kvinnen inviterer ham på middag. Men hjemme hos henne møter han faren hennes. Det viser seg snart at faren hennes er den samme politimesteren, som nylig hadde jagd Buster over resten av byen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=5846.html; besøksdato: 19. mai 2016.
  2. ^ Internet Movie Database, www.imdb.com, besøkt 30. juli 2023[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «The Goat (1921)» (engelsk). Besøkt 22. januar 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]