Bryan Singer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bryan Singer
BryanSinger edited.jpg
Singer at WonderCon 2006
Født Bryan Jay Singer
17. september 1965 (50 år)
USA New York, USA
Utdannelse University of Southern California, Q1279835, Q7987007
Yrke Filmregissør og produsent
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Q3774974, Saturn Award for Best Director, Saturn Award for Best Director
IMDb IMDbRedigere på wikidata
BAFTA-priser
Beste film
1995 De mistenkte

Bryan Singer (født 17. september 1965) er en amerikansk filmregissør. Blant fans av science fiction og tegneseriegenren er Singer spesielt kjent for sitt arbeid med de to første X-Men-filmene (X-Men og X2) og Superman Returns. Hans store gjennombrudd var The Usual Suspects fra 1995.

Singer er født i New York City og er adoptert. Han vokste opp i et jødisk nabolag i New Jersey og gikk på West Windsor-Plainsboro High School, og deretter filmstudier på School of Visual Arts i New York og USC School of Cinema-Television i Los Angeles. Han er jøde og homofil, og har uttalt at hans livserfaring som minoritet påvirket hans utvikling av X-Men-filmene.

Hans produksjonsselskap, Bad Hat Harry Productions, arbeider innen fjernsyns-, film- og dataspillindustrien. Selskapet har sitt navn fra en replikk i Haisommer, en av Singers yndlingsfilmer. Replikken «That's some bad hat, Harry» kan høres i selskapets rulletekstklipp.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

regissørstubbDenne biografien om en regissør er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.