Bruno Mussolini

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Bruno Mussolini (født 22. april 1918 i Milano, død 7. august 1941 i en flystyrt) var den andre sønnen til den italienske diktatoren Benito Mussolini og Mussolinis kone Rachele.

I 1919 fikk Bruno Mussolini difteri, og hans foreldre fryktet at han aldri ville komme seg igjen etter denne sykdommen. I 1935, 17 år gammel, ble Bruno den yngste piloten fra Italia. Den 7. november 1938 giftet Bruno seg med Gina Ruberti i Roma. Hans kone var datter av lederen for det italienske Kunnskapsdepartementets avdeling for moderne kunst. Den 18. mars 1940 ble det første barnet til Bruno og hans kone født i Roma. Barnet var en datter, og de kalte henne Marina.

I 1935 vervet Bruno Mussolini seg til det italienske flyvåpenet (Regia Aeronautica Italiana) og utdannet seg til militærpilot. Han fløy for Regia Aeronautica Italiana under den andre italiensk-etiopiske krigen. Etter Etiopia deltok Bruno i den spanske borgerkrigen og under den andre verdenskrig. I august 1941 ble han drept under en testflyging av en ny prototype av Piaggio P.108, en ny fire motors italiensk bombefly.

Flyet fløy for lavt og krasjet inn i et hus. Cockpiten ble delt fra resten av flyet, og Bruno Mussolini døde av de store skader. Maskinen tok ikke fyr, men ble likevel fullstendig ødelagt i sammenstøtet med huset. Fem medlemmer av mannskapet ble skadd og tre ble drept. Bruno var en av de tre drepte. Faren Benito Mussolini reiste i all hast til Santa Chiara-sykehuset for å sitte ved siden av sin døde sønn.