Brother's Keeper

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Brother's Keeper
Utvikler John Steed
Nyeste versjon 6.6.15 (14. mars 2014; 15 måneder siden (2014-03-14))
Operativsystem Windows
Sjanger Slektsforskningsprogram
Lisens Shareware
Nettside http://www.bkwin.org


Brother's Keeper (BK) er et slektsforskningsprogram for Windows utgitt av John Steed fra Michigan, USA. Programmet er oversatt til norsk (bokmål og nynorsk) og flere andre språk. Det støtter import og eksport via GEDCOM-formatet.

Det er et aktivt samarbeid mellom nordiske representanter for å utveksle erfaringer og på den måten i fellesskap kunne ta opp forhold som berører Norden og Skandinavia. Det finnes dessuten en nordisk e-postliste hvor brukere kan ta opp forhold man lurer på. I tillegg brukes e-postliste[1] til informasjon om nye oppdateringer og lignende. BK er et av programmene som DIS-Norge anbefaler.[2] For programmet er det en fadderordning i nesten alle fylker. I tillegg holdes kurs i bruk av programmet.

Versjon 6 er nå erstattet med versjon 7. Dette kan hentes ned på vanlig måte. I programmet er det innebygget programvare for konvertere en database fra BK6 lett til database for BK7. Det er ingen returvei. Har man versjon 5, MÅ denne først konvertere til BK6, før man så konverterer til 7.

Foruten den engelske manualen som følger med programmet finnes det også en dansk manual.[3] I tillegg er det utgitt flere bøker, blant annet Slektsgransking med dataveiledning av Liv Marit Haakenstad[4], hvor bruken av blant annet Brother's Keeper er beskrevet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Norsk epostliste for Brother's Keeper
  2. ^ DIS Norge: Slektsprogrammer
  3. ^ Sørensen, Chris Gade Oxholm. 2008. Brother's Keeper, dansk manual version 6.2. Oxholm. ISBN 87-983716-7-3
  4. ^ Haakenstad, Liv Marit. 2004. Slektsgransking med dataveiledning, 2. utg. Orion. ISBN 82-458-0684-6

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]