Brother’s Keeper

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Brother's Keeper)
Hopp til navigering Hopp til søk
Brother's Keeper
Nyeste versjon7.1.3
Plattform7.1.3
OperativsystemWindows
SjangerSlektsforskningsprogram
Nettstedwww.bkwin.org

Brother's Keeper (BK) er et slektsforskningsprogram for Windows utgitt av John Steed fra Michigan i USA. Programmet er oversatt til norsk (bokmål og nynorsk) og flere andre språk. Det støtter import og eksport via GEDCOM-formatet.

Det er et aktivt samarbeid mellom nordiske representanter for å utveksle erfaringer, og på den måten i fellesskap kunne ta opp forhold som berører Norden og Skandinavia. Det finnes dessuten en nordisk e-postliste hvor brukere kan ta opp forhold man lurer på. I tillegg brukes e-postlister[1] til informasjon om nye oppdateringer og lignende. BK er et av programmene som DIS-Norge anbefaler.[2] For programmet finnes det en fadderordning i nesten alle fylker. I tillegg holdes det kurs i bruk av programmet.

Versjon 6 er nå erstattet med versjon 7. Siste versjon kan alltid lastes ned på vanlig måte.

I programmet er det innebygd programvare, for å konvertere en database fra BK6 til en database for BK7. En kan ikke direkte konvertere databaser fra BK5 til BK7. En må først i BK5 konvertere fra 5 til 6, og til slutt i BK6 til versjon 7.

Foruten den engelske manualen som følger med programmet, finnes det også en dansk manual.[3] I tillegg er det utgitt flere bøker, blant annet Slektsgransking med dataveiledning av Liv Marit Haakenstad[4], hvor bruken av blant annet Brother's Keeper er beskrevet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Norsk epostliste for Brother's Keeper Arkivert 1. april 2014 hos Wayback Machine.
  2. ^ DIS Norge: Slektsprogrammer
  3. ^ Sørensen, Chris Gade Oxholm. 2008. Brother's Keeper, dansk manual version 7. Oxholm. ISBN 87-983716-7-3
  4. ^ Haakenstad, Liv Marit. 2004. Slektsgransking med dataveiledning, 2. utg. Orion. ISBN 82-458-0684-6

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]