Brother's Keeper

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Brother's Keeper
UtviklerJohn Steed
Nyeste versjon7.1.3
OperativsystemWindows
SjangerSlektsforskningsprogram
LisensShareware
Nettstedhttp://www.bkwin.org

Brother's Keeper (BK) er et slektsforskningsprogram for Windows utgitt av John Steed fra Michigan i USA. Programmet er oversatt til norsk (bokmål og nynorsk) og flere andre språk. Det støtter import og eksport via GEDCOM-formatet.

Det er et aktivt samarbeid mellom nordiske representanter for å utveksle erfaringer, og på den måten i fellesskap kunne ta opp forhold som berører Norden og Skandinavia. Det finnes dessuten en nordisk e-postliste hvor brukere kan ta opp forhold man lurer på. I tillegg brukes e-postlister[1] til informasjon om nye oppdateringer og lignende. BK er et av programmene som DIS-Norge anbefaler.[2] For programmet finnes det en fadderordning i nesten alle fylker. I tillegg holdes det kurs i bruk av programmet.

Versjon 6 er nå erstattet med versjon 7. Siste versjon kan alltid lastes ned på vanlig måte.

I programmet er det innebygd programvare, for å konvertere en database fra BK6 til en database for BK7. En kan ikke direkte konvertere databaser fra BK5 til BK7. En må først i BK5 konvertere fra 5 til 6, og til slutt i BK6 til versjon 7.

Foruten den engelske manualen som følger med programmet, finnes det også en dansk manual.[3] I tillegg er det utgitt flere bøker, blant annet Slektsgransking med dataveiledning av Liv Marit Haakenstad[4], hvor bruken av blant annet Brother's Keeper er beskrevet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Norsk epostliste for Brother's Keeper Arkivert 1. april 2014 hos Wayback Machine.
  2. ^ DIS Norge: Slektsprogrammer
  3. ^ Sørensen, Chris Gade Oxholm. 2008. Brother's Keeper, dansk manual version 7. Oxholm. ISBN 87-983716-7-3
  4. ^ Haakenstad, Liv Marit. 2004. Slektsgransking med dataveiledning, 2. utg. Orion. ISBN 82-458-0684-6

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]