Brevik Seilforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brevik
Brevik Seilforening
LederJørn Fougner 2015-
Nettsidehttp://www.brevik-seilforening.com
ForbundTelemark Seilkrets
Overordnet forb.Norges Seilforbund
LandNorge

Brevik Seilforening (stiftet 15. september 1918) er en seilforening fra Porsgunn, som er medlem i Norges Idrettsforbund. Foreningen har som mål å være en seilforening for hele Telemark.

Anlegget Seivall i Eidangerfjorden er kretsanlegg for seiling. På Seivall satser foreningen på å utvikle et ungdomsmiljø for seilere. Klubben er godkjent som "barne- og ungdomsvennlig" i hht NIS-regler.

Foreningen har en aktiv jollegruppe og hvert år tar den i mot 20 talls nybegynnere. Klubben samarbeider bla. med Vestfold seilkrets om å arrangere cup-konkurranser for joller og med Kragerød seilforening om koggseilaser. Årlig arrangeres Hydrostrandacamp med bortimot 100 deltagere fra hele Sør-Norge.

Gjennom dugnadsinnsats de siste årene er seilforeningen rustet opp med nytt klubbhus og naust, slik at den har et moderne og publikumsvennlig idrettsanlegg. Foreningen har et aktivt tur- & havmiljø med regatta hver onsdag og trening på tirsdager i sesongen, dessuten brettseilerkurs og spesielle treningsuker i sommerferien. «Jomfruland Rundt», som foreningen arrangerer hvert år, er i en av landets eldste regattaer. I vinterhalvåret arrangeres en rekke kurs som også er åpne for ikke-medlemmer – fra fritidsbåtsertifikat og ISAF-sikkerhetskurs til båtførerprøven.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata