Hopp til innhold

Brand X

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brand X
OpphavLondon, Storbritannia (1975)
SjangerJazz, jazz-fusion
Aktive år1975
PlateselskapCharisma Records, Passport Records, Columbia Records
Medlemmer
John Goodsall, Percy Jones, Kenwood Dennard

Brand X var et jazz-fusion-band som var aktivt fra 1975 til 1980 og fra 1992 til 1999 og 2016-2021. Blant medlemmene i gruppen var Phil Collins på trommer, Mike Clark (på trommer, Percy Jones på bass, John Goodsall på gitar (døde i 2021) og Robin Lumley på keyboard.

Brand X startet i 1975 som et band finansiert av Island Records. Phil Collins tok over på trommer, og tidlig i 1976 gjennomførte de en omfattende turné i Storbritannia. Collins ble byttet ut det følgende året etter en rekke forskjellige trommeslagere, blant andre Kenwood Dennard, Chester Thompson og Mike Clark. Gruppen lagde flere slagere sammen.

I løpet av 1976 assisterte både John Goodsall og Phil Collins (sammen med Mike Rutherford og Anthony Phillips) Peter Gabriel i innspillingen av demoer mot sitt debut-solo-album etter at de forlot Genesis.

Tidlig i 1977 besluttet Brand X å rekruttere en erstatter for Collins på grunn av motstridende planer med bandet for øvrig. Kenwood Dennard fra Pat Martinos gruppe ble rekruttert fra New York, og gjorde sin debut på bandets USA-turne i mai og juni 1977. Dennard var med på live-albumet Livestock.

I 1992 dannet de opprinnelige medlemmene Goodsall og Jones en ny trio-versjon av Brand X, med trommeslager Frank Katz.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]