Brand X

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Brand X var et jazz-fusion band som var aktive mellom 1975 og 1980 og igjen mellom 1992 og 1999. Kjente medlemmer av gruppen inkluderer Phil Collins (trommer), Mike Clark (trommer), Percy Jones (bass), John Goodsall (gitar) og Robin Lumley (keyboards).

Brand X startet i 1975 som et band finansiert av Island Records. Trommeslager Phil Collins tok over på trommer, og tidlig i 1976 gjennomførte de en omfattende turné i Storbritannia. Collins ble byttet ut det følgende året etter en formidabel rekke forskjellige trommeslagere, inkludert Kenwood Dennard, Chester Thompson og Mike Clark (den nyskapende funk-jazz-fusion-pioneren kjent for sitt arbeid sammen med Herbie Hancocks hodejegere, og en av New Yorks mest populære jazz-trommeslagere). Gruppen lagde flere slagere sammen.

En gang i 1976 assisterte både John Goodsall og Phil Collins (sammen med Mike Rutherford og Anthony Phillips) Peter Gabriel i innspillingen av demoer mot sitt debut solo album etter at de forlot Genesis. Goodsall også registrert eksperimentell musikk med et band som inkluderte Bill Bruford, Bayete (Todd Cochran) og Doni Harvey på Bass, fra Island label-kamerater Automatisk Man, en San Francisco-gruppe ledet av Santanas trommeslager Mike Shrieve.

Tidlig i 1977 besluttet Brand X for å rekruttere en erstatter for Collins på grunn av motstridende planer med resten av bandet. Kenwood Dennard fra Pat Martinos gruppe ble rekruttert fra New York, og gjorde sin debut på bandets USA-turne i mai og juni 1977 og han var med på live-albumet Livestock.

I 1992 dannet de opprinnelige medlemmene Goodsall og Jones en ny trio-versjon av Brand X, med trommeslager Frank Katz.