Bra mennesker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bra Mennesker
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår1937
Prod.landNorsk
Lengde1 t 31 min.
SpråkNorsk
Bak kamera
RegiLeif Sinding
ManusforfatterLeif Sinding
SjeffotografAdrian Bjurman
Foran kamera
MedvirkendeSonja Wigert
Georg Løkkeberg
Harald Steen
Lars Tvinde
Einar Vaage
Dagmar Myhrvold
Prod.selskapA/S Merkur Film
Eksterne lenker

Bra mennesker er en norsk filmkomedie fra 1937 regissert av Leif Sinding, som også skrev manuset. Det er basert på Oscar Braatens skuespill. Filmen ble godt mottatt av både publikum og kritikere da den kom ut.

Handling[rediger | rediger kilde]

David har nettopp sluppet ut fra fengselet, der han har sittet for innbrudd. Han treffer den prostituerte Maggi og følger med henne hjem. De bestemmer seg for å starte et nytt liv sammen og flytter til landet. Lokalbefolkningen, de «bra menneskene», gjør imidlertid livet surt for dem. De er opprørt over at Maggi og David ikke er gift. De får vann på mølla når det viser seg at paret har gitt tilhold for innbruddstyven Peder Basen. Lokalbefolkningen sørger for at David mister jobben og arbeidsløsheten tar hardt på paret. Til slutt lar lokalbefolkningen dem leve sitt liv i fred.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

Braatens stykke ble senere filmatisert av Ingmar Bergman med tittelen Ungt blod (1946)

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Filmen i Norge: norske kinofilmer gjennom 100 år. Utgitt av Gyldendal i samarbeid med Det norske filminstituttet, 1995. Komplett liste over alle kinofilmer 1907-1995 med plot og utdrag av samtidige filmanvmeldelser.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]