Bothrispa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bothrispa
Vitenskapelig(e)
navn
:
Bothrispa
Uhmann, 1940
Norsk(e) navn: -
Biologisk klassifikasjon:
Rike: Dyreriket
Rekke: Leddyr
Klasse: Insekter
Orden: Biller
Familie: Bladbiller
Antall arter: 1
Habitat: på planter
Utbredelse: Neotropisk
Delgrupper:

Bothrispa er en slekt av biller som tilhører familiegruppen bladbiller (Chrysomelidae). Både larvene og de voksne (imago) er planteetere.

Utseende[rediger | rediger kilde]

En middelsstor (ca. 7 millimeter), avlang, matt, brun bladbille. Antennene består av 8 ledd og er ganske kraftige. Hodet er bredere enn langt. Pronotum er rundet, tett og grovt punktert. Dekkvingene er jevnbrede, firkantede og har 10 punktstriper, tre opphøyde lengderibber og pigger i spissen og langs sidekanten.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Både larver og voksne lever på planter og eter fra dem. Disse artene holder seg gjerne til én eller noen få vertsarter, larvene minerer i bladene til de samme plantene som de voksne gnager på. Artens vertsplante er ukjent.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Arten er bare kjent fra Brasil.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Hispinae inkluderer noen ganger gruppen (underfamilien) skjoldbiller, da som stammen Cassidini, i denne oversikten er den holdt utenfor, og plassert inn i som søstergruppen skjoldbiller. Andre klassifikasjoner plasserer denne gruppen (som Hispini) som en undergruppe av skjoldbillene. Noen ganger blir noen asiatiske slekter også plassert i Chalepini.

Treliste


Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]