Bordtenniskameratene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bordtenniskameratene er en TV-serie på VGTV med Morten Ramm,[1] Erik Solbakken, Ole Soo og Jørgen Høst.[2] Serien hadde premiere på VGTV i 2020 og følger deres reise fra de begynner med organisert bordtennis og veien oppover i seriesystemet. Det er publisert fem sesonger. Serien er filmet av Jonas Thorstensen og regissert av Kim Midtlie.

Handling[rediger | rediger kilde]

Første sesong[rediger | rediger kilde]

I første sesong tar Morten Ramm med seg Erik Solbakken, Ole Soo og Jørgen Høst og melder på laget i 5. divisjon i bordtennis, Norges laveste divisjon. I første seriehelg oppstår det så mye krangling at de må ha gruppeterapi med psykolog Kim Karlsen. For å bli bedre mentalt får de besøk av John Arne Riise, og før siste seriehelgen møter de «Iskrigerne» i Vålerenga Hockey til treningskamp. Bordenniskameratene ender til slutt på 2. plass i sin avdeling.

Andre sesong[rediger | rediger kilde]

I andre sesong finner Morten Ramm ut at de kan melde seg på i 4. divisjon selv om de ikke vant sin avdeling i 5. divisjon året før. Det feires med opprykksfest med resten av laget. Som oppkjøring besøker de gården til Olaf Tufte for å heve det fysiske nivået i laget. Etter en skuffende start på bordtennissesongen reiser de på treningsleir til London. Her trener de med en av de beste bordtennisspillerne i England og møter Martin Ødegaard og Sander Berge. På tross av treningsleiren havner de på sisteplass i sin avdeling i 4. divisjon.

Tredje sesong[rediger | rediger kilde]

I tredje sesong blir lagkaptein Morten Ramm kalt inn på teppet etter at laget har fått en klage på sin oppførsel under kampene i seriespillet. På grunn av sin dårlige plassering i høstsesongen skal Bordtenniskameratene denne sesongen spille i den dårligste avdelingen i 4. divisjon. Etter en trå start bestemmer Ramm at de må reise på treningsleir til Marbella. Heller ikke denne gangen gir treningsleiren noen effekt og Bordtenniskameratene havner nest sist i sin avdeling.

Fjerde sesong[rediger | rediger kilde]

I fjerde sesong blir Erik Solbakken rørt til tårer over sin innsats i Norgesmesterskap for veteraner og gruppa fortsetter sin reise mot verdenstoppen i bordtennis og melder seg på en turnering i USA. I Minnesota besøker de Mats Zuccarello og får spilt bordtennis mot ishockeyproffen.

Femte sesong[rediger | rediger kilde]

I femte sesong besøker de Frankrike-proff Martine Toftaker.

Andre opptredener[rediger | rediger kilde]

IdrettsgallaenNRK i 2022 delte Bordtenniskameratene ut prisen til «Årets lag». Vinnerne ble sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum. Bordtenniskameratene har også hatt TV-opptreden på TV-aksjonen på NRK i 2022, der spilte de bordtennis mot hverandre. Soo, Ramm, Høst og Solbakken ble også auksjonert bort[3] på sendingen, der man kunne betale for å få en kveld med Bordtenniskameratene. Vinnerbudet ble 30 000 kroner.[trenger referanse]

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

TV-serien ble nominert til «Årets karakterdrevne reality»[4] på Se og Hørs Reality Awards 2022. Se og Hør kalte Bordtenniskameratene for «en seerfavoritt, der mange av karakterene byr på artige kommentarer og fabelaktig timing - bortsett fra på banen». Ole Soo ble nominert til prisen «Årets nykommer»[5] på samme prisutdeling. Begrunnelsen for nominasjonen var «en fremragende innsats i Morten Ramms "Bordtenniskameratene"».

Under Humorprisen 2023 ble serien kåret til morsomste underholdningsprogram.[6] Jonas Thorstensen ble nominert i klassen beste foto enkamera – underholdning foran både Gullruten 2023 og Gullruten 2024, mens serien ble nominert til publikumsprisen i 2023.[7][8][9]

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Pettersen, Jørn (26. oktober 2020). «TV-comeback for Morten Ramm». VG Nett. Besøkt 22. februar 2023. 
  2. ^ «Bordtenniskameratene». Sagene Avis. 5. desember 2021. Besøkt 22. februar 2023. 
  3. ^ Svelstad, Oda Elise (20. oktober 2022). «TV-aksjonen: Slik enda auksjonen». NRK (norsk nynorsk). Besøkt 31. mars 2023. 
  4. ^ Bjånesøy, Karoline Henriette (1. september 2022). «Kan vinne pris for dette». Se og Hør (norsk). Besøkt 31. mars 2023. 
  5. ^ Bjånesøy, Karoline Henriette (15. august 2022). «Disse er nominert til årets nykommer». Se og Hør (norsk). Besøkt 31. mars 2023. 
  6. ^ «Humorprisen: Prisdryss til «Gauteshow»-Snorre». vg.no. 12. januar 2024. Besøkt 12. januar 2024. 
  7. ^ «Disse er nominert til «Gullruten 2023»». tv2.no. 17. april 2023. Besøkt 21. april 2023. 
  8. ^ «Narkogangstere, Tjelta-såpe og fotballhelter topper Gullruten-listen». kampanje.no. 31. mars 2023. Besøkt 21. april 2023. 
  9. ^ «Gullruten 2024: De nominerte til fagprisene.». rushprint.no. 26. mars 2024. Besøkt 30. mars 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]