Boaz Mauda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Boaz Mauda
Boaz Mauda
ESC 2008 - Israel - Boaz Mauda, 1st semifinal.jpg
Født23. april 1987 (32 år)
Elyakim, Israel
Israel
Beskjeftigelse Artist
Nasjonalitet Israel
Musikalsk karriere
SjangerMizrahisk musikk/etnisk musikk, akustisk
Aktive år2007–fortsatt
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Boaz Mauda (født 23. april 1987) er en israelsk artist. Han vant femte sesong av Kochav Nolad (כוכב נולד‎ = En stjerne er født. (Idol)) og representerte Israel i Eurovision Song Contest 2008. Forfedrene hans emigrerte fra Yemen til Israel, det vil si at han er en jemenittsk jøde (Mizrahisk)

Kochav Nolad[rediger | rediger kilde]

Han ble meldt på Kochav Nolad av en venn uten å ha noen spesiell sangtrening eller kjennskap til musikkbransjen. Han vant med 50% av stemmene. Han ble øyeblikkelig signert til plateselskapet Hed Artzi.

Eurovision[rediger | rediger kilde]

Boaz ble først valgt av en komité til å representere Israel, deretter framførte han fem forskjellige sanger på TV. Noe som egentlig ikke er vanlig i Israel, de har samme framgangsmåte som i Norge. Publikum og en jury bestående av eksperter valgte Keilu Kan (כאילו כאן‎ = Som om her), som ble skrevet av den meget kjente Dana International. Han endte på niendeplass.

[rediger | rediger kilde]

Hans første album ble utgitt 7. juli 2009. Inneholder blant annet "Keilu Kan", "Lacho Eli" som han fremfører ganske ofte, og den nyeste singelen hans "Time to Pray." Albumet er, som vanlig i Israel, preget av hans etniske bakgrunn. Han kan spille gitar og pleier å gjøre det når han framfører.

Han bor fortsatt i Elyakim som han har gjort hele livet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]